Овален, квадратен или "балерина"? Правилният маникюр преобразява ръцете - ето правилата за избор (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Маникюр
Овален, квадратен или "балерина"? Правилният маникюр преобразява ръцете - ето правилата за избор (Снимки):
12137
Овален, квадратен или "балерина"? Правилният маникюр преобразява ръцете - ето правилата за избор (Снимки):

Когато говорим за маникюр, обикновено забравяме, че той не се състои само в прилагането на декоративно покритие върху ноктите. За красив маникюр формата на нокътната плочка също е много важна. Знаете ли, че на едната ръка може да отиват различни по форма нокти на различните пръсти? Например, на палеца и безименния пръст нокът с квадратна форма, а на останалите пръсти - с овална. Едно момиче, което се грижи за външния си вид, едва ли ще хареса подобно разнообразие. Тук възниква въпросът: каква форма да изберете за ноктите ? Какви форми са популярни, как да изберем най-подходящите и кои нокти са на мода днес, ще опишем по-долу.

С КАКВИ ФОРМИ БИВАТ НОКТИТЕ

различни форми на ноктите

Овални, квадратни, заострени, със заоблени краища. Списъкът продължава. Както при всички въпроси на стил и мода, няма универсален отговор на въпроса каква форма на ноктите е подходяща за всяко момиче. Всички сме различни: структурата на пръстите и самите ръце, състоянието на нокътната плочка. Различни и обстоятелства около нас: време на годината, начин на живот. Нека се запознаем с възможните варианти и да дадем съвети на кого какво подхожда. Останалото зависи от вас. Не се страхувайте да опитате.

Всъщност правилно подбраната форма силно трансформира ръцете и дори е в състояние да скрие несъвършенствата. С помощта на стилет например можете визуално да опънете широки нокти, а бадемите ще ви помогнат да направите пръста си по-дълъг. Заключение - просто трябва да намерите формата си и да не се страхувате от промяна.

Квадратна форма

квадратен маникюр

Как изглежда:  не го бъркайте с мек квадрат. Класическият квадрат винаги има много ясни граници и остри ъгли.

Подходящ за: подходящ за дами с тясна нокътна плочка, така че пръстите да изглеждат хармонично. На широка плочка визуално този маникюр ще я разшири още повече към ръбовете и ще изглежда нелепо. 

Нюанси: смята се, че квадратът не понася тъмни нюанси. Глупости! Абсолютно всички цветове се съчетават успешно с квадратна форма на маникюра - от модните "голи" нюанси до черно. Цветът на лака в този случай е по-скоро сезонен въпрос. 

Овална форма

овален маникюр

Как изглежда: заоблен мек връх, краищата на нокътя леко се огъват навътре

Подходящ за: подходящ за дами с по-широки нокътни плочки. Овалът визуално стеснява плочката, а добрият майстор-маникюрист ще успее да "научи" ноктите да се огъват леко навътре по краищата, като по този начин им придаде изчистен вид. 

Нюанси: Овалът изглежда най-добре съчетан с деликатни пастелни нюанси. Изберете бежово, капучино и бяло. Между другото, на овална форма можете да създадете всеки дизайн, благодарение на удължената му форма - има много място за въображение. 

Кръгла форма

кръгъл маникюр

Как изглежда: за разлика от овала, тук няма заострени краща, а почти перфектен кръг.

Подходящ за: само за дами с тънки и правилни пръсти. С широка нокътна плочка тази форма само ще влоши още повече външния вид на маникюра и ще подчертае това, което искате да скриете.

Нюанси: за сдържаната кръгла форма трябва да се избират по-ярки нюанси. Модерният в момента неонов лак, както и всички най-дръзки цветове се съчетават перфектно с класическия кръг.

Удължен квадрат

маникюр удължен квадрат

Как изглежда: най -любимата форма на западните жени. Кайли Дженър не е променяла удължения си квадрат от много години. Изглежда доста смело - гореспоменатият квадрат, стеснен към върха на дългите нокти. 

Подходящ за: за тези, които искат визуално да издължат късите пръсти или просто да подчертаят дръзкия си характер. 

Нюанси: отиват му най-сдържаните нюанси. Но ако решите да използвате розово или дори модно червено, действайте с повишено внимание.  

Форма Балерина

маникюр балерина

Как изглежда: всичко е съвсем просто - формата прилича на обувки на балерина. Мек квадрат, леко стеснен към ръба. 

За кого е подходящо: „показанията“ са същите като при предишната форма. Единствената особеност тук е, че тази опция изглежда по-нежно. 

Нюанси: идеален цвят - праскова. Или този, който обикновено виждаме на балетните пантофки. Вярно, модерните дами на Запад не се притесняват и лакират ноктите си с форма балерина във всякакви цветове, и създават най-креативните дизайни върху тях . 

Мек квадрат

маникюр мек квадрат

Как изглежда: може би най-популярната и разпространена форма. Разликата от квадрата тук е, че ъглите са по-меки и изглеждат малко по-нежни.

Подходящ за: мек квадрат е подходящ за всички, с изключение на собствениците на широки нокти. 

Нюанси: формата е толкова класическа, че няма ограничения и за нюансите. Искате ли да опитате неоново или яркосиньо? Лесно е! Между другото, маникюристите признават, че мекият квадрат е идеална основа за френски маникюр . 

Марокански бадем

нокти марокански бадем

Как изглежда: нарича се още ромб заради чистите ръбове по краищата и доста острия връх.

Подходящ за: може би това е опция за тези, които искат да се откроят и да не изглеждат като всички останали. Формата не е най-класическата, но запомняща се.

Нюанси: отговорът е на повърхността - оцветяваме мароканския бадем с всички нюанси на ядки и естествени цветове. Любимите отенъци са шам-фъстък и кестен.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft