Какво кара жените да избират Цезарово сечение, за да родят-Лекарите ли настояват за това поради финансова изгода?

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Какво кара жените да избират Цезарово сечение, за да родят-Лекарите ли настояват за това поради финансова изгода?
5467
Какво кара жените да избират Цезарово сечение, за да родят-Лекарите ли настояват за това поради финансова изгода?

Едно ново изследване, ръководено от експертите по здравеопазване, Ерин Джонсън и Марит Рехави, намеква, че паричната полза оказва влияние върху начина, по който акушерите съветват жените по какъв начмин да родят, особено когато става въпрос за цезарово кръвотечение.

Цезаровото сечение е хирургична процедура в замяна на вагиналното раждане. По време на раждане с цезарово сечение, лекарят прави разрез на корема и матката на майката, през която изважда бебето.

Според списание "Семейство", естественото раждане се смята за по-безопасно от Цезаровото сечение.

Сложната хирургична процедура Цезарово сечение носи риск от усложнения, необходимо е повече време за възстановяване в сравнение с вагиналното раждане.

В повечето случаи Цезаровото сечение трябва да бъде опция само при екстремни здравни състояния и на майката и на бебето. Някои показатели при майката за необходимост от Цезарово сечение включват риск от предаване на полови болести, невъзможност при малко тазово дъно, което е пречка за осигуряване на преминаването на бебето. Показателите за Цезарово сечение включват усложнения с пъпната връв, стрес на плода и повечето бебета (например близнаци).

Защо тогава толкова здрави майки с здрави бебета избират Цезарово сечение за раждане?

Отговорът може да се крие в джобовете на акушер-гинеколозите.

На базата на изследването на Джонсън и Рехави на акушерите може да се платят допълнително няколко стотин долара за извършване на цезарово сечение вместо естествено раждане. Въпреки това тази сума не изглежда много висока, за лекарите, които изяждат пет до десет бебета седмично, тази сума нараства доста бързо. Интересно, обаче, лекарите, които по статистика имат повече цезарово сечение, отколкото е необходимо, избират да направят естествено вагинално раждане, когато става въпрос за тяхната бременност.

    "Открихме, че от самите лекари поне 10 процента по-малко искат да имат цезарово сечение", казва Джонсън.

  "Работата е, че лекарите имат познание за медицината", каза Джонсън. "Ако акушерите избягват най-доброто лечение заради собствената си финансова изгода, пациентът, може да се противопостави на акушерите. Но това не е случаят, защото просто нямат медицински познания знаят дали царското сечение е подходящ метод за раждане за тях. "

Екипът от изследователи предполага, че акушерите може би го правят несъзнателно. Финансовата полза дава перверзен ефект върху мозъка.

Но финансовият мотив да се извърши Цезарово сечение, по всичко изглежда ще остане. За да помогнат за намаляване на прекалено много родини със хирургическа помощ, авторите на изследването предлагат на жените да бъдат обучени за рисковете за сигурността от цезаровото сечение и ползата за здравето, която е свързана с вагиналното раждане.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft