Как да планираме Коледа

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да планираме Коледа
1791
Как да планираме Коледа

Как да планираме Коледа

 

Коледа обикновено е едно от най-стресиращите събития на годината. За сметка на купуването на подаръци, наблягането в последната минута пазаруването, както и повишените очаквания на семейството.

Всички те могат да се комбинират, за да подкопаят нашите най-добри намерения. Някои практически предложения могат да ви помогнат да намалите "Коледния стрес".

Бюджетът за Коледа
За много от нас, Коледа включва масирано изпразване на джобовете, чието възстановяване може да отнеме месеци. Коледа не трябва да бъде финансово главоболие, ако искате да гледате напред. Стратегиите за намаляване на стреса включват:
Направете детайлна сметка на очакваните разходи за Коледа , колкото е възможно по-рано. Това включва всички обичайни разходи, плюс разходите за подаръци, разходите за лакомства, за забавление, за пътувания и всичко, свързано с тях.
Изчислете колко е разполагаемия доход сега и за Коледа. Определен процент от това може да бъде заделян всяка седмица (или две седмици, или месец), за да покрие очакваните разходи за Коледа. Най-важното е да бъдете реалисти, а не да мислите за суми, които бихте искали да отделите и са пожелателни.
Направете списък на всички Коледни подаръци
Ако имате голямо семейство, или приятели за които да купувате подаръци, може да излезе много скъпо. Възможно е да намалите стреса и разходите по Коледа за всички, ако промените начина, по който семейството и приятелите ви си разменят подаръци, например:
Купете подаръци само за децата.
Задайте лимит на разходите за подаръци за всеки човек
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft