Как да разделим наследството между децата-На кого да препишем апартамента-На дъщерята или на сина

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Как да разделим наследството между децата-На кого да препишем апартамента-На дъщерята или на сина
41233
Как да разделим наследството между децата-На кого да препишем апартамента-На дъщерята или на сина

За съжаление ние не ставаме по -млади с годините. Вече се убедих в това със здравето си и напълно разбирам, че трябва да мисля за бъдещето на семейството си.

Имам две деца (син и дъщеря), снаха и внук. Всички те живеят с мен. Нямам представа, но напоследък мисля само как правилно да разпределя наследството между децата.

И така, имам по -голяма дъщеря и син. Женен е за жена от Близкия изток. Цялото й семейство отдавна живее тук, но манталитетът понякога се усеща. Може да се каже, че дъщеря  ми направи добра кариера. Но на 33 -годишна възраст тя все още не беше срещнала подходящия мъж. Няма деца.


Всички живеем заедно, но само дъщеря ми и аз осигуряваме прехраната. Тъй като синът отдавна не може да си намери постоянна работа, а снахата е в отпуск по майчинство. Понякога сватовете влизат с подаръци за детето. Имам трудни отношения с тях. По -точно дъщеря ми има.

Конфликт със семейството на снахата

Факт е, че неомъжена жена на тази възраст е нещо странно за тях. И при всеки удобен случай казват, че тя трябва „да бъде със съпруга си“. Няма значение кога и къде ще се срещнат. На празници, просто на парти. Познаваме ги от 2 години, но все още не намираме какво да отговорим. Синът изобщо не защитава сестра си. Изглежда, че е доста доволен от позицията си. Не знам дали има такива традиции, които да обиждат човек за семейното му положение. Или може би това е просто антипатия.


Страхувам се, че когато дойде моето време, това семейство просто ще изгони дъщеря ми от апартамента . Синът ми определено няма да я защитава. Съпругата просто няма да даде. Имат нужда от апартамент. Разбира се, в този случай дъщеря ми ще си намери жилище с течение на времето, но така или иначе не й е лесно. 

Как да разделим наследството между децата

Дълго мислех какво да правя с апартамента. И реших, че ще го пренапиша изцяло на дъщеря си . Нека синът да се установи със семейството си (може би най -накрая ще си намери работа) и да заведе жена си и детето си в къщата си. В края на краищата, съпругата трябва да бъде със съпруга си. И така няма да има оплаквания.


Разбира се, някои от съмненията не са отминали. Но искам да съм сигурна, че тези хора вече няма да тормозят дъщеря ми и да се притеснявам, че ще я изгонват от жилището под предлог „потърси си съпруг и отиди при него“. Надявам се да съм постъпила правилно.

Резултат
Правилно ли е да завещаете апартамент само на едно дете, при условие че имате повече деца? Как да попречим на други роднини да обидят детето ви? И заслужава ли си да се толерира отношението на родата?

Дай твоята оценка:
3 от 6 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft