Как да се справим с паническите атаки

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да се справим с паническите атаки
6338
Как да се справим с паническите атаки

Как да се справим с паническите атаки

 

Паническите атаки са толкова страшни, че самото преминаване през тях ни плаши още повече от това, което всъщност са. Добрата новина е, че техниките за лекуването им са лесни и само трябва да се опитате наистина да ги приложите и да повярвате, че паническите атаки са резултат от натрупан стрес в организма, а не от болести.

Вижте тези няколко техники, които задължително трябва да изпробвате, ако имате такива ситуации...

Просто дишайте

Знам, че този съвет може да звучи банално, но е един от най-сигурните начини да се научите как да лекувате пристъпи си на паника. Началото на пристъп на паника обикновено ви кара да дишате бързо, което води до други проблеми, като мускулно напрежение и ускорен пулс. Само не забравяйте да дишате дълбоко и се уверете, че всяко едно вдишване трае някъде между 5 и 10 секунди. Задръжте дъха си преди издишване.

Практикувайте йога

Вярвате или не, йогата може много да помогне да контролирате пристъпите си на паника, защото тя как да успокояваме ума си, как да бъдем спокойни. Това знание може да бъде изключително полезен и в „разгара” на пристъпа на паника.

Прогонете стреса

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, нали? Но доколкото можете, премахнете стресовите ситуации от ежедневието си. Поне направете това, което зависи от вас. Ако даден човек или ситуация винаги предизвиква пристъп на паника у вас, просто се опитайте да ги избягвате.

Хранете се правилно

Има редица изследвания, че правилното хранене, което включва много минерали и витамини , помага на мозъка да функционира правилно. Хранете се редовно, с много плодове и зеленчуци и фибри и ще видите колко бързо ще се справите с паническите атаки.

Фокусирайте се към друго

Фокусирането върху себе си по време на пристъп на паника го прави още по-лошо. Вместо това, сменете фокуса си върху нещо съвсем различно. Съсредоточете се върху друго лице, обект в далечината и се опитайте да се разсеете напълно естествено.

Бъдете позитивни и контролирайте ситуацията

Не бягайте от този проблем, а бъдете почитивни и с нагласата, че това е моментно състояние, което вие контролирате и ще успеете да преодолеете.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft