Как правилно да изберем най-хубавите ягоди на пазара - експертите съветват да търсим тези признаци:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как правилно да изберем най-хубавите ягоди на пазара - експертите съветват да търсим тези признаци:
2549
Как правилно да изберем най-хубавите ягоди на пазара - експертите съветват да търсим тези признаци:

Ягодите са любимите плодове на пролетта и лятото. Но дали умеем да изберем най-качественото на пазара? Експертите разказват, кога да започнем да ядем и как да избираме само  висококачествени плодове .

Лекарите предупреждават, че ранните плодове са пълни с нитрати, затова много лесно могат да натровят организма, така че трябва да се консумират много внимателно. Според експерти реалният сезон на ягодите започва едва след 2-3 седмици.

избор на ягоди

Въпреки това, дори и в този случай, този вкусен плод трябва да се включва много внимателно в менюто ни. 

Експертите призовават да купуваме ягоди само на местата за официална търговия. При това преди началото на сезона им трябва да включваме в рациона си не повече от веднъж седмично. Лекарите напомнят, че ягодата е мощен алерген и има в състава си разнообразни плодови киселини, които дразнят лигавиците. 

За какво да гледаме при избора на ягоди

Вкус

Висококачествените плодове трябва да бъдат ароматни и да произвеждат естествен аромат. В противен случай не си струва да се вземат.

как се избират ягоди

Структура

Зърната не трябва да изглеждат тъмни, а опашката не трябва да е суха. Освен това при висококачествените ягоди дръжката трябва лесно да се откъсват. Зрънцата трябва да са потънали в пулпата. Ако ягодата е твърде ярка на цвят, то най-вероятно съдържа химикали. Ако плодовете са твърде големи, тогава те имат твърде много вода.

Външен вид

Експертите подчертават, че ягода, която изглежда като нарисувана с Фотошоп, не може да бъдат естествена. С голяма вероятност такива ягоди се обработват с нитрати и съдържат химикали в състава си. Плодовете не трябва да имат лъскава повърхност. 

Лекарите заключават, че ранните ягоди трябва да се консумират изключително внимателно и да се следват всички правила при избора им.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft