Кардиолог от болница "Св. Анна" сподели за невероятен феномен с коронавируса у нас

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Кардиолог от болница "Св. Анна" сподели за невероятен феномен с коронавируса у нас
2250
Кардиолог от болница "Св. Анна" сподели за невероятен феномен с коронавируса у нас

Кардиолог от болница "Св. Анна" в София разкри уникален феномен, свързан с коронавируса.  Доц.

Васил Велчев, който е началник на кардиологичното отделение там, разказва, че от времето, в което е започнала пандемията у нас, болните с инфаркт рязко са намалели, съобщава bTV.

"Като кардиолог усещам силно намаляване на пациентите, които имат остър инфаркт, това е феномен, който все още не може да бъде напълно обяснен. 

Вероятно не е една причината за това. Най-лошият вариант е хората да си седят вкъщи, да чакат и да търпят на болка, да им мине, както това се случва в Италия. От друга страна, в София никога не е имало толкова чист въздух. Най-вероятно феноменът, който наблюдаваме, е с много фактори и ще го разберем, когато приключи.  Като съвет - бъдете оптимисти, трябва да минем заедно през всичко това.

Стойте си по къщите, пийте си внимателно лекарствата, ако имате симптомите, не се притеснявайте да контактувате с личния си лекар", съветва кардиологично болните доц. Велчев. Той допълва: "Хипертонията е рисков фактор при коронавирус. Хората, които имат сърдечни заболявания, имат по-тежко протичане на самата инфекция. 

Предполага се, че вирусът дава сериозно натоварване върху сърдечносъдовата система, имат по-малък резерв да посрещнат  натоварването от инфекцията.  По-добре е хората да внимават, за да се предотврати посещението при лекаря. От друга страна, не искаме да виждаме късно хората, които са с болни сърца, за тях правилото - стойте далече от болниците, не важи. 

Ние всички имаме уникален, нов опит. Сега определено даваме повече консултации по телефона, отколкото е нормално, но все пак, ако човек има гръдна болка, не трябва да разчита на консултации."

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft