Китайски експерти с мрачна прогноза: Очаква се втора върна от коронавирус, при това в близко бъдеще

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Китайски експерти с мрачна прогноза: Очаква се втора върна от коронавирус, при това в близко бъдеще
4543
Източник: blitz.bg
Китайски експерти с мрачна прогноза: Очаква се втора върна от коронавирус, при това в близко бъдеще

Именно от Китай тръгна по цял свят заразата с новия коронавирус . Но докато в страната ситуацията вече е овладяна и карантината в Ухан бе вдигната онзи ден, то в останалите държави по цял свят нещата тепърва навлизат в пика си.

В този повратен момент именно от Китай забиха нова тревога :

Съществува голяма вероятност да има втора вълна на заразени с коронавирус в света през есента. На това мнение е председателят на експертния екип по Covid-19 в Шанхай д-р Шанг Уенхонг съобщават световните агенции, цитирани от news.bg.

Според експерта е "малко вероятно" пандемията да приключи през лятото. Той посочи, че тя дори може да продължи в голяма степен до следващата година. По негови думи пандемията е достигнала критичен етап. 

"В световен мащаб до момента Европа и САЩ не осъществяват ефективен контрол. В Африка, Южна Америка и Индия, където икономиката е по-малко развита, а медицинските средства не достигат, новите случаи са се увеличили значително, което поражда огромна несигурност в световната борба срещу епидемитя", посочва д-р Шанг, който е и завеждащ Инфекциозното отделение в университетската болница в Хуашан.

Според експерта броят на новозаразените в Европа и САЩ ще се увеличава постепененно до определен момент, след което ще започне да се регистрира спад в заболеваемостта. Огнища на заразата обаче ще се появят на други места.

"Предполагаме, че разпространението (на коронавируса - бел.ред.) може да се удържи 3-4 месеца, което означава, че спадът ще се случи в края на лятото. След него обаче може да последва втора вълна. Има голяма вероятност от повторна поява на вируса в международен мащаб".

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft