Когато някой вкъщи се разсмърка, веднага пека моите Чеснови кифли - хем уникално вкусни, хем плънката те вдига на крак даже от грип!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато някой вкъщи се разсмърка, веднага пека моите Чеснови кифли - хем уникално вкусни, хем плънката те вдига на крак даже от грип!
Когато някой вкъщи се разсмърка, веднага пека моите Чеснови кифли - хем уникално вкусни, хем...
975
Източник: За Жената
Когато някой вкъщи се разсмърка, веднага пека моите Чеснови кифли - хем уникално вкусни, хем плънката те вдига на крак даже от грип!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако се чувствате зле, тази вкусна рецепта за Чеснови кифли определено ще ви помогне да се изправите на крака!

Когато навън застуди и тялото ви започне да показва първите признаци на умора или настинка, е време да посегнете към доказани домашни средства.

Чесънът е един от най-ефективните природни антибиотици, който повишава имунитета и помага на тялото да се възстанови по-бързо.

А ако го комбинирате с топли, ароматни кифлички, резултатът е не само лечебен, но и неустоимо вкусен.

Можете да приготвите тези чудотворни чеснови рулца без втасване само за няколко минути, без дълго чакане - а ароматът им ще превърне дома ви в уютно място, изпълнено с благополучие и здраве.

Чеснови кифли

Нуждаем се от:

  • 350 г обикновено брашно
  • 250 мл прясно мляко
  • 25 г прясна мая
  • 25-30 г разтопено масло
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1-2 супени лъжици прясно мляко

Пълнеж:

  • 4-5 скилидки чесън (понякога използвам цяла глава)
  • 30-40 мл олио
  • Малко сол

Приготвяне:

Разтворете маята в топло мляко и добавете захарта.

мая в мляко

Снимка: Pinterest

Смесете брашното със солта и разтопеното масло.

След това добавете маята и омесете гладко тесто. Можете да добавите още брашно в зависимост от консистенцията.

тесто с мая

Снимка: Pinterest

След като тестото се омеси (отнема няколко минути), го разделете на две части  и поръсете с брашно.

Разточете двете половини от тестото на тънка кръгла кора, след което нарежете на триъгълници (или на една по-голяма кора, както правя аз, която нарежете на квадрати).

разточено тесто

Снимка: Pinterest

кора на квадрати

Снимка: Pinterest

В средата им сложете по лъжичка от плънката.

чеснова плънка

Снимка: Pinterest

Завийте всеки триъгълник (квадрат) на възможно най-тънко рогче/кифличка.

плънка с чесън

Снимка: Pinterest

навити рогчета

Снимка: Pinterest

За плънката смесете счукания чесън с олио и 1/2 чаена лъжичка сол.

обелен чесън

Снимка: Pinterest

нарязан чесън

Снимка: Pinterest

Внимателно сгънете краищата на кифлчиките и ги поставете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

Намажете повърхността на кифличките с мляко (аз също мажа с белтък и също са вкусни), поръсете със семена и сложете във фурната, предварително загрята на 200-210 градуса.

намазана кифличка

Снимка: Pinterest

Печете приблизително 15-20 минути.

изпечени чеснови кифлички

Снимка: Pinterest

Добър съвет е да поставите тава с вода на дъното на фурната по време на печене.

Накрая втрийте счукан чесън, смесен с малко олио, в още горещите кифлички, за да засилите лечебния ефект!

Ако сте нарязали тестото на триъгълници, формата ще е малко по-различна, но вкусът ще е същият.

чеснови кифли

Снимка: Pinterest

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft