Кога каква годишнина се празнува?- златна, сребърна, дървена, бронзова, памучна, кожена

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Сватби
Кога каква годишнина се празнува?- златна, сребърна, дървена, бронзова, памучна, кожена
508496
Кога каква годишнина се празнува?- златна, сребърна, дървена, бронзова, памучна, кожена

Хартиена, вълнена, дантелена, перлена, златна... Ще ви изброим всички, за да спазвате древната традиция и да си разменяте уникални подаръци година след година    


Годишнината от сключването на брак или от началото на една връзка е специален ден. Отбелязването му по уникален начин превръща всяка следваща година съответната дата в нов празник и така е още от Средновековието, откогато датира традицията да се влага различен смисъл на всяка годишнина от сватбата.

Двойките са си разменяли подаръци от материал, който символизира любовта в съответната годишнина – от най-мекия до най-твърдия.

1 година: хартиена сватба

Първата една година от брака е най-деликатният момент, когато двойките напасват характери, навици и се адаптират към новата ситуация на женени/омъжени хора. Всичко тогава изглежда по-крехко, затова и годишнината е наречена на тънката хартия. Хубава книга би била чудесен подарък!  

 

2 години: памучна сватба 

Мекият памучен плат символизира нежната обич между младата двойка. Проявете въображение и подарете каквото ви се хареса от памучна материя.

 

3 години: кожена сватба

Любовта на двамата укрепва с времето и нейната сила е олицетворена от кожата. Всеки кожен аксесоар би свършил идеална работа!

 

4 години: ленена сватба

Вярвате или не, но ленът е по-здрава материя от кожата, просто чудесна за горещите месеци, защото изолира и държи хладно и проветриво. Пожелайте си красива ленена рокля!

 

5 години: дървена сватба

Пет години брак – отбележете този макар и малък юбилей гордо и подобаващо! Дървено бижу, сувенир или мебел за семейния интериор – все добър избор.

 

6 години: желязна сватба

 Издържливият метал е подходящ сивмол за тази годишнина - означава, че сте устояли на много семейни бури и различни препятствия. 


 

7 години: вълнена сватба

Казват, че 7-ата година е преломна и много връзки се разтрогват именно тогава, но щом сте още заедно, празнувайте една плътна, топла, уютна и щастлива годишнина! 

 

8 години: бронзова сватба

Този метал е много актуален и в модата при бижутата, и в обзавеждането, така че имате голям избор от подарък, изработен от него.

 

9 години: глинена сватба

Ваза за цветя, направена ръчно от вас? Или може би козметика за лице с глина или разхубавяваща терапия с глина за цяло тяло?  

 

10 години: алуминиева сватба

Първото ви десетилетие заедно! На тази кръгла годишнина, освен да се отдадете на красивите си общи спомени и преживявания, може да си споделите и желания

 

Стоманена, кристална,  диамантена...   Изброяваме всички, за да спазвате древната традиция и да си разменяте уникални подаръци  


Отбелязването на всяка годишнина от сключването на брак, или от началото на една връзка по специален начин е средновековна традиция, жива и до днес - двойките да си разменят подаръци от материал, който символизира любовта в съответната година – от най-мекия до най-здравия. Тук можете да видите значенията на първите 10 годишнини.

11 години: стоманена сватба 

Увековечете началото на второто си общо семейно десетилетие с бижу от този силен и издръжлив на всичко метал - стоманата.

12 години: копринена сватба

Нежната и изтънчена коприна символизира гладкото съжителство, подарете си фишу от естествена коприна за празничната годишнина.

 

13 години: дантелена сватба

Ефирната дантела е пленителна и в класическия подарък - бельо, и в по-специални аксесоари и тоалети.

 

14 години: слонова кост
Един от най-елегантните цветове - слонова кост е добър избор каквото и да си подарите, а в момента най-актуален е в рамките на тъмните слънчеви очила.

15 години: кристална сватба
Цветни или прозрачни, техните лъчи олицетворяват радостта от брака. А съществуват толкова стилни бижута с кристали...

16 години: бръшлянова сватба

Растението бръшлян символизира дълготрайната лоялност. Стои красиво дори да е в саксия, но може да проявите фантазия и да декорирате с него дома или градината.

17 години: многогодишен шибой
Подарите ли си това цвете, все едно се уверявате за сетен път във вярност и единство.

18 години: кварцова сватба
Кварцът – най-разпространеният скъпоценен камък в света, казват, притежава свойството да усилва любовта, да подобрява взаимоотношенията и да допринася за хармонията в двойката. Пръстен с кварц е добра идея за подарък.

19 години: орлови нокти
Украсете дома си с  тънкото пълзящо растение орлови нокти . То е символ на добротата, приятелството и вечната, безусловна любов. През деветнадесети век, на цветето орлови нокти са придавали значение на вечна любов.

20 години: порцеланова сватба

 Все едно беше вчера, а сте женени от толкова много време. Заобиколени от деца и/или внуци, поднесете празничната вечеря в нов порцеланов сервиз за хранене.

25 години:  сребърна сватба
Това е една от годишнините, която обикновено се отбелязва с голямо семейно тържество. Защо не подновите съдържанието на кутийката си със скъпоценности с нови сребърни бижута?

30 години:  перлена сватба
Перлата е символ на доброта, лоялност и справедливост, също на невинност, скромност и душевна чистота. Перлена огърлица пък е класика!

35 години:  коралова сватба
Този, който носи украшение от корал, ще се радва истински на живота, гласи средновековно поверие.

40 години:  рубинена сватба
Половината ви живот премина съвместно! Рубинът: символ на дълбока страст и любов, е капризен скъпоценен камък, но и много изискан – позволете си го – това е грандиозен юбилей!

45 години:  сапфирена сватба
Искреност и доверие – това олицетворява синкавия сапфир, а когато го носите под форма на бижу, ще подчертава вашата женственост и достолепност.

50 години:  златна сватба  

Най-щастливата годишнина, отбелязваща половин век заедно! Този юбилей е нещо наистина много специално, затова на него просто трябва да носите бижу от най-благородния метал.

60 години: диамантена сватба
Вероятно сте сключили брак твърде млади, но е факт, че диамантения юбилей е от чудесата в живота – има ли по-подходящ момент да се украсите с най-твърдия и най-ценен камък в бижутерията?

Дай твоята оценка:
4 от 10 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft