Колежката ги донесе да почерпи на работа и ги глътнахме за секунди! Разкошни Картофени бомбички с шунка и кашкавал:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Колежката ги донесе да почерпи на работа и ги глътнахме за секунди! Разкошни Картофени бомбички с шунка и кашкавал:
Колежката ги донесе да почерпи на работа и ги глътнахме за секунди! Разкошни Картофени бомбички с...
2273
Източник: За Жената
Колежката ги донесе да почерпи на работа и ги глътнахме за секунди! Разкошни Картофени бомбички с шунка и кашкавал:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днеж колежка донесе няколко на работа и всичко беше изядено на една хапка. Тези Картофени бомбички с шунка и кашкавал бяха толкова вкусни, че всеки, който ги опита, посегна към още няколко парченца.

Всички бяхме във възторг и записахме рецептата.

Оттогава ги правя за всеки повод, когато имам гости или за нещо по-празнично, и всички ги обожават.

Приготвят се много бързо, можете да ги сервирате след час, а да ги изядете още по-бързо. Ето необходимите продукти за вкусните и много лесни Картофени бомбички:

Картофени бомбички с шунка и кашкавал

Продукти за основата: 

  • 1 кг картофи
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 100 г кашкавал или сирене
  • 100 г шунка
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 20 г масло (1 пълна супена лъжица)
  • зелената част на връзка зелен лук

За панировката:

  • 1 яйце
  • 2 чаени лъжички прясно мляко
  • галета, колкото е необходимо за паниране

Приготвяне: 

Нарежете ситно сиренето и шунката, както и зелената част на зеления лук.

нарязани продукти

Снимка: YouTube

Измийте добре картофите, обелете ги и ги сварете. След това отцедете водата и ги намачкайте с уред или вилица.

Добавете малко масло, сол, две чаени лъжички мляко и разбъркайте. Когато сместа леко се охлади, добавете яйцето, нарязаната шунка, сиренето и зеления лук,

смес крокети

Снимка: YouTube

Разбъркайте и оформете по-малки топчета с желания от вас размер. От получената смес направете топчета с желания от вас размер.

За паниране пригответе сместа по следния начин: в купа разбийте с вилица едно яйце с 2 супени лъжици мляко, а в друга купа сложете галетата.

паниране крокети

Снимка: YouTube

Потопете топчетата изцяло в яйцето, след което ги оваляйте в галетата, докато се покрият напълно. По желание можете да повторите процедурата два пъти (потопете ги още веднъж в яйцето и след това в галетата).

Запържете ги в олио до златисто кафяво, след което ги извадете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцеди излишното масло.

бомбички от картофи

Снимка: YouTube

Можете да ги комбинирате като гарнитура или предястие, като са еднакво вкусни както топли, така и студени.

картофени бомбички с шунка

Снимка: YouTube


топчета с шунка и кашкавал

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft