Комбинациите, които ние обожаваме, а тялото ни мрази! Водят до подут стомах, сърцебиене, висока захар:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Комбинациите, които ние обожаваме, а тялото ни мрази! Водят до подут стомах, сърцебиене, висока захар:
2092
Източник: zdrave.to
Комбинациите, които ние обожаваме, а тялото ни мрази! Водят до подут стомах, сърцебиене, висока захар:

Това сигурно ще ви изненада неприятно, но се оказва, че най-популярните комбинации храни , които всички обожаваме, всъщност са най-вредни за здравето ни. В тази графа влизат любимите ни картофи с месо, краставици с домати, вино със сладко и пр.

Ето най-вредните комбинации храни според експертите и как точно се отразяват на тялото ни:

Вино и десерт

вино и десерт

По-специално, експертите препоръчаха да не се приемат заедно вино и десертни продукти. Сладкото е правилно да се комбинира със зелен чай или чаша вода, докато виното - с пресни зеленчуци и сирене. В комбинация с десерт виното ще допринесе за твърде рязко повишаване на кръвната захар.

Картофи и месо

картофи с месо

Картофите с месо също са лоша идея. В този случай тялото трябва да усвоява нишесте и протеини, за които тялото използва различни видове храносмилателни ензими. Това забавя храносмилането и насърчава усещането за тежест.

Краставици + домати

краставици и домати салата

Комбинация от краставици и домати е популярна, но в никакъв случай полезна. Краставиците са алкален продукт, а доматите са източник на киселина. Комбинацията им може да доведе до подуване на корема.

Алкохол и кафе

алкохол с кафе

Освен това лекарите съветват да не се комбинира алкохол и кафе. Според учени от Американския център за зависимости подобен микс допринася за дехидратация, сърцебиене и проблеми със съня. Експертите разказаха за това в портала Rambler / Doctor.

Елда и банани с мляко

елда с мляко

Вредно е да комбинирате елда и банани с мляко (между другото, това е и много популярен хранителен микс в различните здравословни режими). 

Елдата съдържа много желязо, а млякото съдържа калций: тези микроелементи пречат на асимилацията един на друг, те трябва да се ядат по различно време. 

Що се отнася до бананите, сладките плодове, според експертите, винаги трябва да се консумират като отделно ястие, а не да ги комбинирате с други храни, в противен случай може да възникне лошо храносмилане.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft