Майонезено тесто за най-уникалните хлебчета и кифлички: втасват за нула време и са меки като...
14 Ноември 2018
67022
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съществуват какви ли не рецепти за тесто с мая - с прясно мляко, с кисело мляко, с яйца и без. Днес сме решили да ви запознаем с едно от най-успешните теста за всякакъв вид кифлички и хлебчета.
Майонезеното тесто е истинско съкровище заради своята простота и достъпност . Така приготвеното тесто с мая втасва буквално за минути , а изделията от него са ароматни, нежни и пухкави.
МАЙОНЕЗЕНО ТЕСТО С МАЯ
Продукти:
Приготвяне стъпка по стъпка
- Натрошете маята в отделна купа, добавете чаена лъжичка захар и 2 супени лъжици топло мляко. Поставете на топло място за 15-20 минути, докато се появят мехурчета.
- Разбийте яйцата със захарта, добавете майонезата, разбъркайте вътре активираната мая и топлото мляко.
- Смесете всичко добре и постепенно добавете пресятото брашно. Обикновено отиват около 2 килограма.
- Оставете тестото да се втаса хубаво на топло място, покривайки го с кърпа. Трябва да отбележим, че се надига много бързо.
Това майонезно тесто е подходящо за всякакъв вид хлебчета и кифлички, с най-различни плънки - солени и сладки. Обикновено излизат поне 3 големи тави от това количество. И още един съвет: преди да пъхнете хлебчетата (кифличките) във фурната, ги намажете с мляко или яйце, за да се зачервят приятно.
Бон апети!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари