Масово заразяване с COVID-19 на лекари и сестри в болница

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Масово заразяване с COVID-19 на лекари и сестри в болница
4068
Масово заразяване с COVID-19 на лекари и сестри в болница

Тридесет и четирима медици от Окръжната болница в Сучава (Северна Румъния) са диагностицирани с коронавирус, тръби агенция Аджерпрес, като се позова на вчерашното съобщение на министерството на здравеопазването.

От общо 233 лекари в болничното заведение, 34 са с потвърдени положителни тестове за Ковид-19. Те са настанени в инфекциозната болница в Сучава, а останалите са поставени в 14-дневна домашна изолация.

Министерството на здравеопазването съобщава още, че 49 сестри и санитари от същата болница също са с положителни тестове за Ковид-19 и са хоспитализирани в инфекциозната болница в града.

Екипът на министерството на здравеопазването е решил да превърне Окръжната болница в Сучава в място за лечение на лица, заразени с новия коронавирус, след като там бъде направена дезинфекция.

Министерството е отпуснало пет милиона леи за продължаване на инвестициите и оборудването на новата болница във Фалтичени. Отпуснати са и 750 000 леи на Дирекцията за обществено здраве в Сучава за закупуване на система за молекулярно засичане (Real Time PCR), информира Аджерпрес.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft