Медицински експерт-В България най-вероятно има случай с коронавирус

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Медицински експерт-В България най-вероятно има случай с коронавирус
11288
Медицински експерт-В България най-вероятно има случай с коронавирус

Много е вероятно вече да имаме случай на коронавирус, само още да не е доказан, сподели доц. Атанас Мангъров, който е началник на детското отделение на Инфекциозна болница, пред bTV.

Повече от 80% от болните вече са излекувани, а смърността от коронавирус е само едва 5%, което е съпоставимо със смъртността от оикновен грип. Симптоматиката е грипоподобна, подчерта той. Според доц. Мангъров не е добра практиката да се затварят в болница пациенти, които не са в тежко състояние, като превенция.

„Ако затворите хората в едно място ще се получи като с чумата в Декамерон. Няма смъртни случаи при деца до 9 г. Те са при лица над 80 г. Смъртността е съпоставима с тази на един грип“, поясни той.

„Няма лечение на една такава грипна инфекция. Болестта ще премине. Не разполагаме с ефективни медикаменти. Най-важното е да бъде обяснено на хората, а не да се затварят в центрове. Няма как да се скрием от това нещо. То е като природно бедствие. Всяка година се борим с грип, както се борим с него, така ще мине и коронавирусът. Трябва да се избягват контактите с много хора“, даде съвет здравният експерт.

Медицинските лица ще се заразят между 80 и 100%, предупреди той. И успокои, че сред медицинските лица има само 5 смъртни случая.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft