Мераклийска яхния с кюфтета - облизваш пръсти само като я видиш в тенджерата! Евтина и лесна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мераклийска яхния с кюфтета - облизваш пръсти само като я видиш в тенджерата! Евтина и лесна вкусотия:
Мераклийска яхния с кюфтета - облизваш пръсти само като я видиш в тенджерата! Евтина и лесна...
8225
Източник: За Жената
Мераклийска яхния с кюфтета - облизваш пръсти само като я видиш в тенджерата! Евтина и лесна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Неустоимо вкусни кюфтета, евтини и простички като изпълнение. Рецепта, която никога не сте приготвяле, сигурни сме!

Споделяме с вас процедурата за тази апетитна Мераклийска яхния с кюфтета - направо човек започва да се облизва, когато я види в тенджерата! Ето необходимите съставки:

Мераклийска яхния с кюфтета

Продукти:

  • 500 гр.
леща
  • 500 гр. кайма
  • 2 глави лук
  • 1-2 чушки
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • 2 яйца
  • 50 гр. галета
  • сол, черен и червен пипер, кимион, мащерка, риган
  • Приготвяне:

    1. Овкусете каймата със сол, черен пипер, червен пипер, кимион, мащерка и магданоз. Добавете 1 ситно нарязана глава лук, яйцата и галетата. Разбъркайте добре, покрийте и охладете за 30 минути.

    объркана кайма

    Снимка: YouTube

    2. Нарежете 1 глава лук, морков и чушка, след което ги задушете в малко зехтин за 10 минути на умерен огън (5 степен). Добавете ситно нарязаните домати и оставете да къкри 5 минути на умерен котлон (градус 5).

    3. Изсипете добре измитата леща в гювеч/огнеупорен съд, добавете готовите зеленчуци, подправете с черен пипер и риган и налейте 1,5 л вода. Покрийте съда/тавата и поставете във фурната. Печете при 220°C/428°F за 50 минути.

    леща яхния

    Снимка: YouTube

    4. През това време от каймата оформете кюфтета и ги запържете в сгорещено олио по 2 минути от всяка страна, на умерен котлон.

    кюфтета на тиган

    Снимка: YouTube

    5. След като извадите кюфтетата, в същото олио (добавете още 20 мл) запържете 1/2 чаена лъжичка червен пипер за 10 секунди на слаб огън (степен 3).

    6. Извадете тавата/гювеча от фурната, залейте с червен пипер и отгоре наредете кюфтетата.

    мераклийска яхния с кюфтета

    Снимка: YouTube

    гювеч с кюфтета

    Снимка: YouTube

    Покрийте съда отново с капак и върнете във фурната за 15 минути на 200°C/392°F.

    мераклийска яхния

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft