Мнението на майка, която не уважава възрастните и учи децата си на това

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Мнението на майка, която не уважава възрастните и учи децата си на това
2858
Мнението на майка, която не уважава възрастните и учи децата си на това

Взаимното уважение е важен компонент на отношенията на доверие. Възрастните първо се опитват да научат това на децата си. Всичко започва с концепцията за „ уважение към възрастните “. Само тълкуването е различно за всеки. Вместо да се отнасят с уважение към детето, преди да насаждат тази черта на характера, възрастните напълно обезкуражават желанието за взаимодействие с тях.

Попаднах на интересна статия за родителството в списание „Мел“. Темата е доста гореща, за уважението на младото поколение към по-възрастните. Как се случва това, разказа жена, която реши да отгледа детето си по различен начин. Историята от първа ръка ви кара да мислите и да преосмислите методите за обучение на младото поколение .

УВАЖЕНИЕ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ

„Култът към по-възрастните се е крепил в обществото от първобитните времена. Тук всичко е очевидно: по-големият брат отне играчката, което означава, че се нуждае повече от нея. Родителите решават кой да станеш, защото имат повече житейски опит. Възрастните трябва да бъдат уважавани и това почти винаги е вярно.

За това как да образовате детето си, малко хора ще знаят преди появата му. Родителите прехвърлят грешките във възпитанието на раменете на детето си. Това е много просто. Родителите проектират своите комплекси и неспособност да предадат своите мисли на детето и изискват уважение от него . Само най-често понятието „уважение“ се изкривява от самите родители.

Това поведение се прдава от поколение на поколение. Ние наследяваме навиците на родителите си, възпитаваме децата си по същия начин, както нашите майки и бащи. Дядо ми е отгледал баща ми строго. Възпитаван съм по същия начин. Само колкото повече остарявах, толкова повече започвах да се съмнявам в методите на родителите си.

Научих се да анализирам действията на всички, които познавам. Няма значение на колко години са тези хора. Имах лош нрав и се гордея с това. Сега преподавам това на детето си. Когато станах майка, започнах да се държа по същия начин, както родителите ми. Разбира се, исках всичко най-добро за дъщеря си и не спрях да я наблюдавам и да давам „правилните съвети“.

Личен опит

„Всичко си дойде на мястото, когато четиригодишната ми дъщеря каза, че няма нужда да се притеснява толкова много за нея. Шокът отстъпи място на дълги мисли и той ме осъзна. Спомних си думите на моя приятел, който преподава педагогика в университета. Тя каза, че от много дълго време съществуват различни модели на отглеждане на дете, които се използват от учителите в продължение на много години.

Тогава си помислих, че би било хубаво за всички родители да вземат курс по педагогика, този предмет е много ценен за младите родители, които повтарят грешките в отглеждането на своите майки и бащи. Така че сега знам, че е важно да оставите детето да изрази мнението си и да не го упреквате, а да го хвалите за това. Така той ще израства пълноправен член на обществото без комплекси и негодувание срещу родителите си.

Проблемът е, че до 18-годишна възраст не смятаме децата за хора, грубо казано. Посочваме какво трябва да правят, в коя институция да влязат и как да се държат със съпруга / та и т.н. И тогава сме изненадани, че те не искат да говорят за своите проблеми и неуспехи. Когато родителят разбере тази проста истина, той става лоялен спътник на детето си. Безспорното подчинение, което родителите изискват от децата, разрушава отношенията им на доверие.

Преди децата търсеха любовта на родителите, следвайки техните указания. Днес всичко е различно. Ако искате да спечелите уважение от детето си, дайте му причина: ако искате то да говори учтиво, научете се да общувате учтиво, ако искате детето ви да чете повече, не забравяйте последния път, когато сте държали книгата. "

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft