Мъчат ви боли в гърба? Навярно имате недостиг на този витамин

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Мъчат ви боли в гърба? Навярно имате недостиг на този витамин
5657
Източник: /zdrave.to
Мъчат ви боли в гърба? Навярно имате недостиг на този витамин

За съжаление всеки от нас е изпитал поне веднъж през живота си жестокия дискомфорт от болки в гърба. Болката е много неприятна и трудна за лечение. 

Болкитe в гърба през зимата могат да преследват не само възрастните хора.

По-младите поколения се сблъскват с миозит (мускулно възпаление) или радикулит (възпаление на корените на гръбначния мозък), което може да причини силна болка. Научните експерти приписват появата на болки в гърба през зимата на дефицит на витамин D.

 

8 от 10 души периодично страдат от болки в гърба. През зимата, според лекари, проблеми с гърба може да се развият на фона на липсата на витамини - по-специално, на витамин D, липсата на която се среща в организма по време на студ и липса  на слънчева светлина.

„Витамин D е необходим за проникването на калций в костите и за тяхното укрепване. Недостигът му води до омекотяване на костите - остеомалация и този процес може да причини болка. Долната част на гърба е най-уязвима, казва докладът на американските учени.

„Витамин D - забравеното болкоуспокояващо средство”.

Според данните, представени в доклада, при повечето пациенти, страдащи от болки в гърба, в кръвта е регистрирано намалено ниво на витамин D.

Какво трябва да направя, ако болките в гърба атакуват човек през зимата? Според експерти, приемът на витамин D, който може да се получи под формата на витамин D3 (холекалциферол), помага при справянето с този проблем. По време на експериментите приемането на лекарства с витамин D направило възможно намаляването на болката с 95%.

"Последните проучвания показват, че повечето деца и възрастни се нуждаят от поне 1000 IU на ден, а хората с хронична болка в гърба от 2000 IU на ден", се казва в доклада./ Zdrave.to

Дай твоята оценка:
4 от 5 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft