Това е една от любимите ми рецепти за домашен шоколад! Откакто я правя, винаги се омита за секунди, та като ми дойдат гости трябва да правя по две порции, че децата не го оставят, докато не свърши чинията. 
50 мл вода
150 г захар
150 г  мляко 
125 г  масло 
100 г  смлени или ситно нарязани лешници
Приготвяне: 
Добавете водата и нарязаното на парчета масло към захарта, сложете ги на котлона. Когато кипне, намалете котлона и оставете да се вари за още 3 минути.
Отстранете от огъня, добавете млякото на прах и разбъркайте с миксер веднага (щом започнете да добавяте млякото на прах, веднага включете миксера, защото много бързо се образуват бучки, а по този начин ще го избегнете).

Веднага след това добавете лешниците и разбъркайте отново.
Поставете фолио във формата и изсипете сместа и заравнете или я навийте на руло, или изсипете в правоъгълна форма и нарежете на ленти.
Съхранявайте белия тоблерон на стайна температура.
 

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







