Най-добрата рецепта за бял тоблерон с лешници - На всички вече ни е любима, а като почерпя гостите, обирам точките

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-добрата рецепта за бял тоблерон с лешници - На всички вече ни е любима, а като почерпя гостите, обирам точките
Най-добрата рецепта за бял тоблерон с лешници - На всички вече ни е любима, а като почерпя...
437
Най-добрата рецепта за бял тоблерон с лешници - На всички вече ни е любима, а като почерпя гостите, обирам точките
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от любимите ми рецепти за домашен шоколад! Откакто я правя, винаги се омита за секунди, та като ми дойдат гости трябва да правя по две порции, че децата не го оставят, докато не свърши чинията. 
50 мл вода
150 г захар
150 г  мляко 
125 г  масло 
100 г  смлени или ситно нарязани лешници

Приготвяне: 
Добавете водата и нарязаното на парчета масло към захарта, сложете ги на котлона. Когато кипне, намалете котлона и оставете да се вари за още 3 минути.
Отстранете от огъня, добавете млякото на прах и разбъркайте с миксер веднага (щом започнете да добавяте млякото на прах, веднага включете миксера, защото много бързо се образуват бучки, а по този начин ще го избегнете).

Веднага след това добавете лешниците и разбъркайте отново.

Оставете за няколко минути да се охлади.

Поставете фолио във формата и изсипете сместа и заравнете или я навийте на руло, или изсипете в правоъгълна форма и нарежете на ленти.

Съхранявайте белия тоблерон на стайна температура.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft