Най-ефикасният капан за комари се прави за 5 минути от бутилка - залагате го вечерта, сутринта броите жертвите вътре:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-ефикасният капан за комари се прави за 5 минути от бутилка - залагате го вечерта, сутринта броите жертвите вътре:
159611
Най-ефикасният капан за комари се прави за 5 минути от бутилка - залагате го вечерта, сутринта броите жертвите вътре:

Всеки, който обича отдиха сред природата на вилата или на открито, знае, че най-големият кошмар, който може да провали барбекюто или вечерята на открито, са комарите . Съгласете се, че не е много удачно постоянно да се пляскате, за да убиете поредния кръвопиец, докато вечеряте сладко-сладко на двора.

А постоянното пръскане с репеленти също не е за препоръчване. Затова днес решихме да ви покажем как се прави най-ефикасният капан за комари . За целта ви трябва една пластмасова бутилка и 5 минути време.

Този начин е прост, безопасен и бюджетен, а приготвения домашен капан може да инсталирате и на открито, и на закрито. Действието му трае от 4 до 14 дни. Комари, оси, мухи и оси няма да имат никакъв шанс!

Ефективен капан за комари

накацали комари

Ще ви трябват:

  • 1,5-литрова пластмасова бутилка без тапа
  • 1 чаша топла вода
  • 2 супени лъжици захар на пясък
  • 1 ч.л.суха мая
  • парче тъмен плат, вестник или фолио

1. Отрежете горната част на бутилката така, че да е равна на една трета от дължината на цялата бутилка.

пластмасова бутилка

2. Напълнете дъното на бутилката с чаша вода, която не е по-топла от 30 градуса. Добавете захарта, разбъркайте добре. След това изсипете и маята, и разбъркайте отново.

капан за комари от бутилка

3. Поставете изрязания конус от бутилката с гърлото навътре. Ако частите не се вместят плътно, желателно е да ги закрепите с тиксо или лепило в зоната на снадката. Така въглеродният диоксид ще се освобождава само през гърлото на бутилката и насекомите няма да се натрупват отвън.

капан за насекоми

4. Сега трябва да опаковате бутилката с кърпа или вестник, и да го затегнете по ръбовете.

бутилка във вестник

5. Поставете готовите капани в тъмните ъгли на помещението, където няма течения. Може да се използват и на открито, но ефектът ще бъде по-слаб.

6. Комарите охотно налитат на миризмата на ферментирало освен това са привлечени и от липсата на светлина вътре. Когато се опитат да се измъкнат от капана, те се придвижват нагоре, но поради тесните дупки и лепкавите стени рано или късно попадат във водата, където умират.

Принципът на капана против комари

комар

Този капан е предназначен за бременни женски комари - именно те смучат кръв. Насекомите търсят жертвите си по излъчваната от тялото топлина издишания въглероден диоксид.

Основните компоненти на капана са - мая, топла вода и захар. В процеса на  алкохолна ферментация те произвеждат достатъчно въглероден диоксид, който също привлича насекомите. Капанът работи, докато се извършва ферментация - от 5 до 7 дни, в зависимост от температурата на помещението (на хладно трае по-дълго).

капан за насекоми

Устройството може да бъде  адаптирано за други насекоми - мухи, оси, стършели или мухи. За да направите това, в бутилката се изсипва чаша топла вода и парченца плодове, мед или конфитюр се поставят върху малък кораб с фолио, за да се предотврати потъването на стръвта. Нагоре поставете горната част на бутилката на същия принцип и сте готови. Този  капан е валиден до 2 седмици .

Ако тази статия ви е била полезна, я запазете в отметките си и споделете с приятели.

Дай твоята оценка:
4 от 42 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft