Най-мекичкият кекс с шоколадови трохи - правя го за минути, изяждаме го за секунди!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-мекичкият кекс с шоколадови трохи - правя го за минути, изяждаме го за секунди!
Най-мекичкият кекс с шоколадови трохи - правя го за минути, изяждаме го за секунди!
1532
Източник: За Жената
Най-мекичкият кекс с шоколадови трохи - правя го за минути, изяждаме го за секунди!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този простичък, но много вкусен кекс с шоколадови парченца е идеален за консумация със следобедно кафе или като лека закуска.

Приготвянето му отнема само няколко минути, а резултатът е мек, ефирен и неустоим сладкиш, който ще зарадва всички. Следвайте тази рецепта, за да създадете перфектния десерт за всеки повод.

Ето какво ви е необходимо за Най-мекичкия кекс с шоколадови трохи :

Най-мекичкия кекс с шоколадови трохи

Продукти:

  • 3 яйца (165 г)
  • 300 г захар (1 и 1/2 чаши)
  • 180 г масло (3/4 чаша)
  • 240 мл прясно мляко (1 чаша)
  • 400 г брашно (2 и 1/2 чаши)
  • 100 г шоколадови парченца/пръчици
  • 15 г бакпулвер (1 супена лъжица)

*Забележка: Вместимостта на чашата е 240 мл.

Приготвяне:

1. В дълбока купа разбийте яйцата със захарта за около минута, докато сместа стане хомогенна и леко увеличи обема си.

2. Добавете маслото и млякото със стайна температура. Разбъркайте за кратко, за да се смесят съставките.

3. Постепенно добавете брашното и разбийте, докато получите гладка и хомогенна смес. Избягвайте прекалено много бъркане, за да остане кексът мек и ефирен.

4. Внимателно добавете шоколадовите парченца и бакпулвера. Разбъркайте внимателно, за да ги разпределите равномерно в сместа.

5. Пригответе тава за печене с диаметър 22 см и височина 8 см. Намажете я с олио и я поръсете с малко брашно, за да не залепне.

6. Изсипете сместа във формата и я разпределете равномерно.

7. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 до 45 минути. Проверете дали кексът е готов с клечка за зъби – ако излезе чиста и суха, кексът е изпечен.

кекс стъпки приготвяне

Снимка: Pinterest

8. Оставете кекса да се охлади за кратко във формата, след което внимателно го извадете с нож, за да го отделите от краищата. Обърнете го върху чиния за сервиране.

перфектният кекс

Снимка: Pinterest

кекс шоколадови трохи

Снимка: Pinterest

Този кекс е идеален за консумация по всяко време. Сервирайте го с кафе или чай и се насладете на неустоимия му вкус и мека текстура. Добър апетит! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft