Сочен ябълков кекс без нито един недостатък - лесно се помни, лесно се прави, лесно се хапва! Леле, страшно е вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочен ябълков кекс без нито един недостатък - лесно се помни, лесно се прави, лесно се хапва! Леле, страшно е вкусен:
Сочен ябълков кекс без нито един недостатък - лесно се помни, лесно се прави, лесно се хапва!...
65158
Сочен ябълков кекс без нито един недостатък - лесно се помни, лесно се прави, лесно се хапва! Леле, страшно е вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

"Когато пека този сладкиш, мога да го изям сама, целия наведнъж... Комбинацията от ароматен рожков и сочни ябълки...

леле, страшно е вкусно! И се приготвя толкова бързо и лесно" - това ни пише нашата читателка Нина, която бе така любезна да сподели с нас интересната рецепта за сочен ябълков сладкиш .

"Добре се приготвя и с по-едро смлян рожков, но от опит ви казвам, че става най-добре, когато е ситно смлян. Можете да намерите рожков в магазините за здравословни храни или по-големите супермаркети. Ето необходимите продукти, за да опитате и вие моя Сочен ябълков кекс - няма нито един недостатък!"

Сочен ябълков кекс

Продукти:

  • 4 яйца
  • ½ чаша захар (100 г)
  • ½ чаша мляко (100 мл)
  • ½ чаша олио (100 мл)
  • 1 чаша брашно (130 г)
  • 2/3 чаша смлян рожков (100 г) – пресейте, за да няма бучки
  • 2 пак. ванилова захар
  • 1 бакпулвер
  • 3 големи ябълки

За глазурата (който иска може да добави, но не е необходимо):

  • 150 гр. шоколад за готвене (който иска може да използва висококачествен шоколад с по-висок процент какао, но може и друг по избор)
  • 6 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

продукти ябълков кекс

Включете фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар. Добавете млякото, олиото, брашното, бакпулвера и рожкова, след което разбийте с миксер.

Настържете (не ги нарязвайте, а НАСТЪРЖЕТЕ, защото сладкишът няма да е толкова сочен) в сместа 3 ябълки. Разбъркайте сместа с лъжица и я изсипете във форма с размери 20х30 см.

смес ябълков кекс

Имам форма с незалепващо покритие, така че не я мажа с нищо. Ако я нямах, щях да го пека във форма, застлана с хартия за печене. Пече се 30 минути на 180 градуса.

ябълков сладкиш с рожков

Охладеният сладкиш може да се залее с шоколадова глазура. Шоколадът за готвене се разтопява на водна баня и се добавят 6 супени лъжици олио. Като поизстине малко, се залива сладкишът. 

сладкиш с глазура

Да ви е сладко!

парче ябълков сладкиш

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft