Най-удачните начини бързо да почистите пералнята и да блести като нова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Най-удачните начини бързо да почистите пералнята и да блести като нова
17589
Най-удачните начини бързо да почистите пералнята и да блести като нова

След продължителна употреба по пералнята се срещат редица проблеми, с които се сблъсква всяка домакиня: от барабана за миене се появява неприятна миризма, водата започва да се нагрява по-бавно, в резултат на което времето на всяко измиване се увеличава и консумацията на енергия се увеличава. Това показва, че е време да се погрижите за почистването на уреда.

Между другото, информация за необходимостта от почистване е посочена и в инструкциите за пералнята.

Освен това в интернет има много видео ръководства с подробно описание на необходимите действия, след като сте проучили кои, стигате до извода, че трябва да почистите не само барабана, но и източващите филтри.

Обаче да направите това не е толкова проблематично, колкото изглежда. Има няколко сто процента начини, благодарение на които ще бъде възможно лесно и бързо почистване на пералнята от замърсяване:

 

1. Аерация .

В края на цикъла вратата на машината трябва да бъде оставена отворена, за да изсъхне всичко вътре в нея. В противен случай, ако машината е мокра през цялото време, може да се образува мухъл.

2. Почистване на уплътняващата гума.

Гуменият маншет между барабана и вратата натрупва мръсотия и като цяло не изсъхва добре сама по себе си. Важно е да я почиствате на ръка със сода или любимото ви почистващо средство.

Содата е подходяща за почистване на петна. Ако ситуацията е много плачевна, трябва да изберете по-мощен инструмент - той ще се справи с мухъла и постоянна неприятна миризма. Въпреки това си струва да се има предвид, че каучукът е доста уязвим материал и агресивните почистващи препарати, съдържащи хлор, не могат да се използват за измиването му.
Процесът на измиване трябва да е възможно най-деликатен - с гъба. И трябва да избягвате прекомерен натиск, правейки нежни движения.

3. Премахване на варовик от барабана .

Депозитите от варовик са много трайни и често изглежда, че буквално нито едно лекарство не може да се справи с него. Но все пак има прост и надежден начин, който в същото време не изисква сериозни материални разходи.

В състава си тази плака е просто вещество от магнезий и калций, което лесно се разрушава при излагане на киселини. Най-простият от тях е във всеки апартамент - това е лимонена киселина и оцет.

По-нататъшните действия зависят от степента на замърсяване. Колкото по-лошо е положението, толкова повече сашета от лимонена киселина ще ви трябват.

Някой ще може да се справи с един пакет, докато някой ще ви бъдат полезни до шест.
Просто трябва да изсипете лимонена киселина в отделението вместо прах за пране и да стартирате пералнята при възможно най-висока температура.

4. Отделенията за препарат също трябва да се измият. Най-лесният начин да направите това е внимателно да извадите напълно от машината. Действайте строго в съответствие с инструкцията за употреба. Кутийката с отделенията, извадена от пералнята, се измива с гъба с почистващ препарат и се избърсва на сухо.

Ако мръсотията е ръжда, която не е толкова лесно да се почисти за няколко минути, ще трябва да се накисне за два часа в разтвор на оцет и сода.

Фирлтрите също трябва да бъдат почистени, в противен случай тя ще се запушат, така че трябва да спре да се изпразни, което води до увреждане на машината. Трябва да се направят следните манипулации: отворете вратичката, зад която е скрит филтърът - обикновено той се намира в долната част на машината; 

заменете контейнера, в който водата ще се оттича, и поставете под него абсорбираща кърпа.

След това развийте капачката за източване обратно на часовниковата стрелка, отстранете всичко, което се е натрупало (косми, копчета, макари дрехи) отвътре и избършете отвора.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft