Ако нямате къде да печете чушки, то тази рецепта е идеална за вас.
Много домакини обичат лютеницата и приготвянето на зимнина, но често нямат условия да пекат чушки на дърва. Много от нас живеят в апартаменти и затова всичко около приготвянето на лютеницата е проблем.
Как да опечете чушки, да ги обелите и при това да не изцапате цялата къща? За да приготвите тази лесна и божествено вкусна лютеница на фурна ще ви трябват само два по-големи съда. Ето рецептата:

Лесна и божествено вкусна лютеница на фурна
Продукти:
- 3 килограма чушки;
 - 1 голям патладжан;
 - 10 скилидки чесън;
 - морска сол;
 - 200 мл зехтин;
 - черен пипер.
 
Приготвяне:
Чушките се измиват добре и се слагат в голяма тенджера, след което се заливат с вода. Направете същото и с патладжана. След няколко минути ги смелете в месомелачка. Сложете получената смес в голяма и дълбока тава, добавете нарязан на ситно чесън и подправки, а след това и олиото.
Поставете тавата във фурната на 200 градуса по Целзий и оставете сместа да се пече около 4 часа. От време на време изваждайте тавата и разбърквайте сместа.
След известно време лютеницата трябва да е готова, но може да зависи и от самите чушки.
Когато е готова, насипете лютеницата в буркани, които предварително сте затоплили. Покрийте всеки буркан с целофан и ластик, след това затворете бурканите и ги оставете да изстинат.



                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







