Не е ли без мръвка, хич не ми я хвали! Жената прави най-жестоката баница с кайма - изяждам я цялата на едно ядене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не е ли без мръвка, хич не ми я хвали! Жената прави най-жестоката баница с кайма - изяждам я цялата на едно ядене!
Не е ли без мръвка, хич не ми я хвали! Жената прави най-жестоката баница с кайма - изяждам я...
3346
Източник: За Жената
Не е ли без мръвка, хич не ми я хвали! Жената прави най-жестоката баница с кайма - изяждам я цялата на едно ядене!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Доказано най-вкусната баница с месо - такава е по рецептата на моята съпруга. У дома приготви ли си, не се задържа повече от час, а аз лично мога да изям цялата тава на едно ядене! Жена ми знае това и редовно я приготвя събота или неделя - уникално сочна и вкусна става! Ще дам и на вас рецептата, вярвам, че ще ви хареса.

Ето какво ви трябва за Баницата с месо на жена ми :

Баницата с месо на жена ми

Продукти:

Плънка от месо:

  • 2 големи глави лук,
  • 100 мл олио,
  • 2 чаши вода,
  • 800 г - 1 кг кайма,
  • 2 супени лъжици сухи подправки,
  • 1 чаена лъжичка смлян пипер,
  • 1 чаена лъжичка листа магданоз,
  • малко сол.

За заливката смесете:

  • 6 яйца,
  • 100 мл олио,
  • 400 мл кисело мляко,
  • 600 мл вода,
  • 1 супена лъжица сол

И още:

  • 1 кг кори за баница,
  • 2 с. л. вода + 2 с. л. олио

Приготвяне:

Запържете ситно нарязания лук и го задушете. Когато омекне, добавете каймата, подправките и водата. Варете на умерена температура, докато се изпари излишната вода.

Намаслете голямата тава на фурната, наредете 3 кори, след което намажете с 2 супени лъжици плънка и продължете така до изчерпване на материала. Ако правите половин доза, използвайте по-малка тава.

плънка от кайма

Снимка: YouTube

Нарежете баницата на кубчета и я залейте със сместа от яйца, олио, мляко и вода.

нарязана баница

Снимка: YouTube

яйца в купа

Снимка: YouTube

Хубаво разпределете заливката между разрезите, като накрая разклатите тавата, за да попадне навсякъде и баничката да стане сочна.

заливане баница

Снимка: YouTube

баница със заливка

Снимка: YouTube

Междувременно включете фурната да загрява на 200 градуса, докато баницата поеме заливката.

Печете 50-60 минути до златисто кафяво.

изпечена баница

Снимка: YouTube

Смесете 2 супени лъжици вода с 2 супени лъжици олио, след което намажете изпечената гореща баница.

баница мазане с вода

Снимка: YouTube

Оставя се покрита с кърпа да се охлади, след което се сервира.

баница с кайма

Снимка: YouTube

парче баница с кайма

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft