Зимата е чудесно време да се насладите на мариновани краставици. Те са в перфектна хармония както с лют, така и с чили кетчуп.
Първо препоръчвам да накиснете краставиците в студена вода за известно време, за да станат още по-хрупкави.

Съставки:
- Корнишони
- Всякакви зеленчуци по ваш избор
- Чесън и синапено семе
- Марината:
- Вода - 1,5 л
- Кетчуп - 8 с.л.
- Сол - 2 с.л.
- Захар - 250 мл (една чаша)
- Оцет 9% - 250 ml (една чаша)
След това изплакнете обилно краставиците и отстранете опашките, ако не искате да ги оставяте.

На дъното на стерилизираните буркани слагам малко зеленина - най-често е копър. Добавям и няколко скилидки чесън и малко синапено семе.

Нареждам краставиците в буркани плътно една до друга.

Заливам ги с вряща вода, затварям капаците и оставям за двадесет минути.

В същото време приготвям марината: разтворете захарта и солта в 1,5 литра вода.

След като заври, добавете кетчупа и оцета и сместа се вари една-две минути.


След това заливам краставиците с готовата марината и затварям бурканите.

След завъртане обръщам бурканите с капачките надолу, покривам ги с одеяло и оставям да изстинат до пълно охлаждане.

Краставиците се получават с перфектната комбинация от кисело, сладко, солено и пикантно - истинско удоволствие! Използвам тази рецепта от много години и резултатите са отлични всеки път.

Ако и вие правите заготовки по подобна рецепта, с удоволствие ви я припомням. Желая ви успех в кулинарните опити!


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







