Нов зловещ рекорд с починали от COVID-19

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Нов зловещ рекорд с починали от COVID-19
3134
Нов зловещ рекорд с починали от COVID-19

Пандемията от новия коронавирус достигна още един мрачен момент, след като общият брой на починалите по света надвиши 25 000 души по-малко от 24 часа след като 500 000 души се заразиха с COVID-19. Това показват данните на Университета "Джонс Хопкинс".

По-голямата част от починалите са в Европа.  Досега Италия е платила най-високата цена с около 8 200 жертви от началото на заразата, като повечето от тях са за период по-малко от месец.

Човешките загуби от болестта са много големи и в Испания, където над 4 858 са официално регистрираните починали.

По-рано днес стана ясно, че за последните 24 часа в страната са починали още 769 души, което е рекорд за Испания от началото епидемията. Китай, първата жертва на заразата, има около 3 300 починали, но там се отчитат много малко жертви в последните седмици, тъй като разпространението на вируса в страната е почти овладяно (поне според властите).

Повече от 2 300 души загубиха живота си в Иран, където властите казват, че се подготвят за нова вълна от инфекции заради пътуванията около Персийската нова година (Новруз). Жертвите в САЩ достигнаха 1300 души, но тъй като рязко се увеличават регистрираните заразени, вероятно жертвите ще се увеличават. Германия изглежда "остров на спокойствието" сред своите европейски съседи, където починалите 281 души от над 47 000 заразени са показател за доста ниска смъртност. Броят на починалите в Германия е загадка за учените и неин отговор все още не е намерен.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft