Перфектният блат се пече в микровълнова - не спада, не прави коричка и не можеш да го изгориш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектният блат се пече в микровълнова - не спада, не прави коричка и не можеш да го изгориш!
Перфектният блат се пече в микровълнова - не спада, не прави коричка и не можеш да го изгориш!
6791
Перфектният блат се пече в микровълнова - не спада, не прави коричка и не можеш да го изгориш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини мечтаят да се научат да приготвят висок и пухкав блат за торта . Това зависи от много фактори: качеството на продуктите, пресятото брашно, разбитите белтъци, фурната и т.н.

Наскоро открих един чудесен нов начин за приготвяне на блат: в микровълнова фурна. Изненадващо, приготвеният по този начин блат задължително се получава пухкав, порест и нежен. Спокойно може да направите от него и 2 торти!

Още едно приятно допълнение - върху блата в микровълнова  не се образува препечена коричка, т.е. става още по-нежен и перфектно попива пълнежа. А печенето му е песен - бързо, лесно и не е нужно да се притеснявате за температурата на фурната, този блат никога няма да изгори. Ето продуктите и след половин час ще имате готова торта.

Блат за торта в микровълнова

Продукти:

4 яйца

2 ч.л. бакпулвер

80 мл прясно мляко

8 с.л. захар

200 гр. масло

200 гр. брашно

Приготвяне:

Разтопете маслото. Това може да се направи както на печката, така и в микровълновата. Основното нещо е да не го оставяте да заври.

 

разтопено масло

 

Добавете яйцата и разбийте с миксер.

разбити яйца

Добавете захарта, разбийте отново масата.

След това изсипете млякото и разбъркайте сместа отново.

тесто за блат

Сега добавете сухите съставки: добре пресятото с бакпулвер брашно. Брашното може да се добавя постепенно, тъй като качеството му също често варира. Затова е по-добре да контролирате плътността на тестото и на око. Би трябвало да е като гъста заквасена сметана.

Намажете добре с масло форма, подходяща за микровълнова.

форма с масло

Поставете половината тесто във формата (или по-малко, или повече, в зависимост от това колко блата и какъв размер планирате). За форма с диаметър 20 см тестото е достатъчно за 2 блата.

Печете блата в микровълнова фурна за 7 минути при мощност 800W.

тесто за торта

Ето какъв хубав блат се получи. Сега повторете същото с втората част от тестото. След това оставете блатовете да се охладят.

блат в микровълнова

От охладените блатове можете да приготвите торта, като ги намажете с любимия си крем и украсите отгоре. Чудесен крем се получава от мазна заквасена сметана (повече от 30% мазнина), смесена със захар на вкус. Ако блатът ви се стори дебел, разделете го на 2.

торта с крем

Вижте каква красота се получи! И колко просто е всъщност!

торта в микровълнова

торта на микровълнова

Да ви е сладко!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft