Откакто видяха ползите, всички започнаха да слагат по една мокра кърпичка в пералнята-Аз също така правя вече!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Откакто видяха ползите, всички започнаха да слагат по една мокра кърпичка в пералнята-Аз също така правя вече!
1651
Откакто видяха ползите, всички започнаха да слагат по една мокра кърпичка в пералнята-Аз също така правя вече!

Салфетка в пералнята: нова тенденция на миене или мит?

Защо някои домакини слагат салфетка в пералнята? Това предизвиква учудване сред останалите домакини.

Защо да поставяме мокра кърпа в пералнята, ако напротив, най-често ги изваждаме от джобовете си, когато сортираме прането, за да я заредим.

Уточняваме веднага - има специални кърпи за пране - новост, така да се каже. Но има и народен метод, използващ обикновена мокра кърпичка. Такива неща се използват за различни цели. Специалните кърпички за пране са предназначени за премахване на петна, избелване или защита на цвета. Проста мокра салфетка помага за събиране на косми, боклучета, вълна от неща в прането.

Не знаем кой е измислил този метод, но много домакини оцениха неговата ефективност. Пресичайки между дрехите в прането, салфетката събира нишки, вълна, коса и други малки неща. В резултат на това получавате бучка мръсотия върху салфетката. Това е един вид филтър за допълнителни почистващи неща.

Как да използвате мокра кърпичка? 

2 съвета:

Кърпичката трябва да е плътна и голяма.

Можете да сложите 2-3 кърпички, не повече.

Важно е кърпичката да не се разпада при пране. Малки частици могат да запушат дренажния отвор. Ето защо тя трябва да бъде направена от плътен материал. Също така трябва да изберете кърпичка без силна миризма, имайте предвид, че бельото абсорбира ароматите при пране.
Детските антибактериални и хипоалергенни кърпички (например Pampers, Huggies и други) са идеални за пране. Просто разгънете и сложете 1-2 броя в барабана на пералнята.

Кърпи за пране

Ако смятате, че методът с обикновени мокри кърпички е съмнителен, опитайте специални кърпи за изпиране. Те, за разлика от смокрите кърпи са твърди преди да се поставят и меки, когато са мокри.

Кърпите за пране не са нищо повече от иновативна алтернатива на традиционните перилни препарати, гелове и капсули. Те старателно изпират, премахват статичното електричество, изплакват добре и оставят приятен аромат.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft