От последните минути: броят на заразените у нас подгони 600, подробности и за смъртния случай в Шумен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
От последните минути: броят на заразените у нас подгони 600, подробности и за смъртния случай в Шумен:
8160
Източник: pik.bg
От последните минути: броят на заразените у нас подгони 600, подробности и за смъртния случай в Шумен:

По традиция в късния следобед Националният щаб изнася актуализирани данни за състоянието на епидемията с коронавирус у нас. Малко по-рано днес стана ясно за нов смъртен случай - на мъж от Шумен, излекуван от COVID-19.

Ето последната информация от ген.Мутафчийски и щаба:

Националният щаб за борба с коронавируса изнася последни данни за разпространението на заразата у нас. 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.

233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 7 април: 332 от регистрираните у нас случаи на COVID са на мъже и 261 - на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция е 48 години. Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово - 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 10; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник - 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 16; София – 351; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 32 души. Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 24.

Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Пациентът е настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония. Веднага е направен PCR тест, който е доказал наличието на коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, след които при пациента е установен карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента се е влошило и той е издъхнал, съобщиха от областната болница в Шумен.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на починалия.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft