Пенсионери получат ваучери от 120 лева за храна

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Пенсионери получат ваучери от 120 лева за храна
12554
Пенсионери получат ваучери от 120 лева за храна

Пенсиите ще бъдат осъвремененени с 5 процента. Запазваме швейцарското правило.

От първи януари 300 лева ще стане минималната пенсия, а максимална - 1440 лева, съобщи социалният министър Деница Сачева. 

С тези пенсионери, които ще останат с 300,01 лв. ще получат еднократно ваучери за 120 лева за храна. Те ще бъдат под формата на ценни книги от 10 лева и ще се раздават през април в дирекциите на Агенцията за социално подпомагане.

Добавките от 50-те лева ще останат до март месец. 
В момента отношението между минимална и максимална пенсия е 4,8, сега продължава да е така, за да запазим модела, каза още Сачева.
vesti.bg Специална безплатна програма помага на учители
Няма нищо предизборно с увеличаването на пенсиите, не е задължително всички да се свързва с изборите. По-скоро увеличаването на пенсиите е свързано с ковидкризата, каза още социалният министър. 

За детските надбавки, социалният министър каза, че "ние даваме право, а не задължително пари за всички". Ако някой счита, че няма нужда, може да даде заявление да не ги получи, добави тя. 40 лв. надбавки са средната такса за детска градина и за много хора това ще е добре дошло.

През втората година от майчинството надбавките си остават същите - 380 лв. месечно. Няма да вдигаме, защото идеята е да се накарат хората да се връщат на работа, по думите на Сачева.[istock]
istockВторият стълб на пенсионната система работи. Хората, които сега се пенсионират, само 20 години са се осигурявали – пълноценно ще работи цялата система, когато почнат да се пенсионират хора, които са се осигурявали 35-36 години, смята Сачева.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft