Ще имаш нужда:
- 6 пилешки бутчета
 - 500 г ориз
 - 1 ч.ч куркума
 - 0,5 кутии зелен грах
 - 2 малки глави лук
 - 1 литър пилешки бульон (може на кубче)
 - зехтин на вкус
 - черен пипер на вкус
 - сол на вкус
 
Загрейте дълбок и голям тиган с олио и в него сложете пилешките бутчета. Пържете на силен огън от двете страни до златисто кафяво.
.jpg)
След това добавете нарязан лук, куркума, сол и черен пипер на вкус. Гответе, докато лукът омекне.
.jpg)
Сега изсипете ориза и го залейте с горещия бульон, така че на практика да покрие пилето.
Гответе бутчетата похлупени за 40 минути, след което, когато течността се изпари, добавете замразения или консервиран грах. Проверете ястието за подправки и сервирайте!
.jpg)
Бутчета с ориз в тиган могат да се приготвят с различни добавки. Например, използвайте царевица вместо грах. Никога не пречи да добавите малко пикантно испанско чоризо за вкус и аромат. Сладките чушки и малките мариновани царевични кочани (обикновено използвани за салати) се справиха добре в тази рецепта. Хареса ли ви рецептата? Споделете вашите впечатления в коментарите!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







