За две седмице дават резултат тези упражнения за плосък корем у дома или в офиса

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
За две седмице дават резултат тези упражнения за плосък корем у дома или в офиса
9854
За две седмице дават резултат тези упражнения за плосък корем у дома или в офиса

Все повече и повече хора работят по такъв начин, че на практика са принудени да стоят седнали през по-голямата част от деня, особено тези, които работят в офис.

Дългото седене има пагубни последици както за здравето, така и за увеличаване на размера на талията, натрупване на мазнини и възпаления!

Но има някои неща, които можете да направите, дори ако сте в офиса или у дома и прекарвате много време в седене. Изпълнението на тези упражнения на стол е лесно, но много ефективно, за да получите плосък корем и да активирате кръвообращението.

Упражнения на стол за елиминиране на мастните натрупвания върху корема

 

Тези шест упражнения могат да се изпълняват от всеки, и най-доброто от всичко, дори не е необходимо да ставате от стола.

1.

От колената до гърдите

Седнете с изправен гръб и не докосвайте облегалката на стола. Дръжте краката си по ширината на бедрата. Докато издишате, повдигнете дясното коляно към гърдите. Задръжте за няколко секунди, преди бавно да освободите крака си на пода, докато издишате. Сега направете същото с левия крак.

Повторете 20-30 пъти с всеки крак. Можете да правите това 3-4 пъти седмично.

Това упражнение ви помага да изгаряте мазнините, подобрява метаболизма и укрепва мускулите на корема и долната част на гърба. Освен това помага да изпънете краката си и да ги направите по-гъвкави.

2. Двойно повдигане на коляното

Изпънете гърба си и дръжте и двете страни на стола с ръце. След това едновременно притиснете и двете колена към гърдите си. Дръжте коремните мускули напрегнати и бавно спуснете крака, без да докосвате земята, преди да ги повдигнете отново.

Повторете 10-20 пъти.
Това упражнение работи с коремните мускули по ефективен, но нежен начин.

3. Двойно повдигане на коляното със странично въртене

Седнете на ръба на стола с изправен гръб. Задръжте здраво стола с две ръце и повдигнете краката си (оставяйки дупето на ръба на стола). Задръжте коленете си и ги повдигнете към гърдите си, след това спуснете краката си, без да докосвате земята, преди да вдигнете отново.

Повторете 10-20 пъти от всяка страна.
Това упражнение е идеално за тези, които искат да намалят талията си.

4. Наклони

Дръжте краката си на пода и повдигнете ръцете на нивото на раменете. След това завъртете надясно и се протегнете напред, за да докоснете десния крак с лявата ръка. Задръжте тази позиция за няколко секунди, преди да се върнете в първоначалното си положение. След това направете същото движение от другата страна.

Повторете 20-30 пъти.
Това упражнение изгаря мазнините в бедрата и корема.

 

5. Повдигане на тялото

Това упражнение изисква стабилен стол с подлакътници. Дръжте здраво подлакътниците и след това изпънете ръцете си, докато повдигате цялото си тяло от стола, така че краката да са във въздуха. След като се издигнете, повдигнете коленете си към гърдите и се опитайте да задържите позицията си за 15 секунди.

След това бавно се спуснете и дишайте.

Повторете четири пъти.
Това упражнение ефективно изгаря мазнините и ви дава добре настроен гръб, рамене и корем.

 

6. Коляно към лакътя

Седнете на стол с изправен гръб, без да докосвате облегалката на стола. Поставете двете си ръце на задната част на главата. След това вдигнете дясното коляно и се опитайте да докоснете левия лакът. Върнете се в изходна позиция и повторете с лявото коляно и десния лакът.

Направете четири серии по 15 повторения от всяка страна.
Това упражнение е много добро за вашия корем. Просто се уверете, че коляното ви докосва лакътя.

Тези упражнения са лесни за изпълнение и не отнемат много време. В допълнение към добрия телесен тонус, ще се чувствате пълни с енергия през целия ден. Защо да не започнете да тренирате на работа и да спестите време във фитнеса?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft