Помолих тъща ми да вземе внука си, докато с жена ми сме на море-Отговорът ѝ винаги ще го помня!

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Помолих тъща ми да вземе внука си, докато с жена ми сме на море-Отговорът ѝ винаги ще го помня!
41109
Помолих тъща ми да вземе внука си, докато с жена ми сме на море-Отговорът ѝ винаги ще го помня!

Лятото наближаваше и аз предложих на жена ми да отидем на море. И за това време, исках да оставим детето на майка ѝ - все пак, тя е сама, та да може да му се порадво и ние малко да останем сами. Казах на жена ми какво съм намислил, тя се усмихна и ме подкрепи. 

Отидох при тъщата, занесох ѝ сладкиш ...

както си му е реда ... Тя се зарадва, посрещна ме, направи кафе ... 

Казвам й, че би било хубаво за нейния внук да прекара лятото с баба си, а родителите й да си почиват и да набират сила на морето. Тя ме слуша и отговаря ...

- Разбира се, мога да взема внука си зпри мен за лятото, не е проблем. Но кажи ми, скъпи ми зетко, кога ще имаш възможността да отведеш тригодишен син на море? Само тази година. Защото след една година той ще бъде четиригодишно момче, което е малко по-различно. И завинаги ще загубиш цялото лято на общуване със сина си, оставяйки го с баба му. Би ли ми дал такова бижу толкова лесно? И след петнадесет години, самият ти син няма да иска да ходи с теб в море, защото той ще бъде голям и ще има приятели. Той ще расте бързо и няма дори да има спомени за начина, по който за пръв път е отишал на плаж, държейки те за ръката, радостно хлапе във вълните ... За пръв път си сложил черупка на дланта му и за пръв път сте построили с него пясъчен замък. Това е преди всичко твое право! И правото на сина ти да си спомня, че татко му е показал морето за първи път, а не някой друг. Не го лишавай от това!

- Повярвай на моя опит - продължи тя, - че нашите деца са с нас за много кратък период от живота ни. И всеки момент, прекаран с тях, е уникален.

 

И знаете ли, аз се замислих ... Спомних си как постоянно ме изпращаха при баба ми на село цялото лято. Спомних си как баща ми никога не е имал време за мен - вечно е бил зает. И тогава той получи сърдечен удар и се оказа, че наистина нямам какво да помня за него. Затова тази година отидохме заедно на море. И година по-късно.

И аз обичам и уважавам тъща си, защото тя е наистина мъдра жена.

Дай твоята оценка:
5 от 5 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft