Последна информация за състоянието на Стефан Данаилов от ВМА и кога ще го извадят от изкуствената кома:

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Последна информация за състоянието на Стефан Данаилов от ВМА и кога ще го извадят от изкуствената кома:
17422
Източник: blitz.bg
Последна информация за състоянието на Стефан Данаилов от ВМА и кога ще го извадят от изкуствената кома:

От два дни всички погледи са насочени към ВМА , където по спешност бе приет големият Стефан Данаилов . Припомняме, че лекарите от Военоомедицинската академия решиха да го поставят в състояние на медикаментозна кома , за да могат да проведат необходимите интервенции в белите му дробове и да ги почистят от събраната вода.

Засега липсва информация кога точно Ламбо ще бъде изваден от изкуствената кома.

Това съобщи за „Монитор“ биографът на филмовата и театрална легенда – журналистът Георги Тошев. „Той е под контрол, поддържат го в стабилно състояние, но като цяло ситуацията не е добра. Не мога да кажа, че не съм притеснен или че съм обнадежден“, лаконичен бе Тошев.

Георги Тошев и Данаилов

Лекарите от ВМА поддържат големия актьор  изкуствено в безсъзнание , за да могат да проведат интервенции в белите му дробове като част от терапията, обясни и актьорът от Народния театър Сава Драгунчев, асистент на Ламбо в последния му клас в НАТФИЗ.

„Състоянието му е тежко, апаратура подпомага дишането му, заради излива в дробовете е изгубил доста кръв, което натоварва някои системи, но непрекъснато му преливат нова. Във ВМА по наша информация са най-добрите специалисти и те си вършат работата“, заяви колегата на Мастъра и подчерта още веднъж, че Данаилов не е изпаднал сам в кома, а е приведен в безсъзнание, за да могат да го лекуват.

„Той винаги се е държал мъжки, мисля, че и този път ще се справи“, изрази надежда Драгунчев и поясни, че до актьора медиците не допускат никого поради опасността и най-безобидната инфекция да компрометира усилията им и съпротивителните сили на 76-годишния пациент.

Ламбо

Информацията, че проф. Стефан Данаилов е в медикаментозна кома, поддържана от лекарите, за да могат да почистят дробовете му от водата, която събират, потвърди и племенницата на обичания артист – режисьорката Росица Обрешкова. Тя каза, че никой не знае кога точно докторите ще преценят, че е подходящият момент да го извадят от това състояние и да го събудят. "Вероятно процесът ще бъде дълъг".  „Молим се и вярваме, че всичко ще мине благополучно. Толкова много хора го обичат и му изпращат добрата си енергия“, сподели тя.

Дишането на актьора се подпомага от апарат, без да е напълно изкуствено, за което му е направен отвор в трахеята, т. нар. трахеостома. Близките на Данаилов очакват всеки момент да бъде екстубиран, тоест да се извади от гърлото му тръбата, която подава кислород с определена концентрация. Ако дишането се стабилизира, това би означавало сериозно подобрение.

Преди няколко дни Стефан Данаилов бе транспортиран от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане. Оттогава е в реанимацията на ВМА. В началото са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието му рязко се е влошило и се е наложила интубация. Очаква се и излизането на резултати от хистологичните изследвания, които трябва да удостоверят дали ракът, с който преди 5 години актьорът се пребори, не се е активирал отново.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft