Прекомерната критика от родителите често съсипва съдбата на детето

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Прекомерната критика от родителите често съсипва съдбата на детето
2936
Прекомерната критика от родителите често съсипва съдбата на детето

Ако на Адолф му беше позволено да рисува, светът щеше да гори не от пожари, а от цветове. Колко често критиката на родителите кара детето да се затвори от света около себе си и да забрави за своите таланти.

Една невнимателна дума от мама или татко може да промени не само съдбата на нов човек, но и хода на историята. Човечеството знае много примери как нереализираният творчески потенциал на детето се е превърнал в агресия и омраза. Какво е разкритият талант и как правилно да подкрепим детето в неговите стремежи?

Вече писахме как да мотивираме детето да учи . Но ученето не трябва да бъде единственото нещо в живота на детето. Също така е важно да се развиват таланти. Някои хора обичат да пеят или да свирят на пиано. Някои хора създават шедьоври с цветове, докато други не могат да си представят живота си без танц. Ако родителите забелязваха по-често склонностите на децата си, светът щеше да е пълен с щастливи, пълноценни личности. Но, както често се случва, родителите са твърде заети с решаването на проблеми на възрастните, а децата остават на заден план.

НЕРАЗКРИТ ТАЛАНТ НА ДЕТЕ В СЕМЕЙСТВОТО

Да, родителите може да са възмутени. В крайна сметка те се опитват, печелят пари в името на доброто детство и бъдещето на децата си. И в това има известна истина. Но в основата си проблемът е, че уморените родители просто нямат време вечер да видят проблясъци на талант в следващото мазане на бебето си. Или в нелепи движения към популярна песен, когато дете хваща мелодията без специално образование. И точно в такъв момент родителите трябва да наблегнат на това и да заведат детето си на училище по изкуства или танци.

Другата крайност е, че други родители са толкова отчаяни да намерят талант в децата си, че просто ги затрупват с какви ли не клубове и секции. А детето не обича да свири на пиано или да пее. Той обича математиката и усвоява основния учебник по физика в ранна детска възраст. Или лудо обича всякакви експерименти и вече учи биология и химия. В преследване на модните тенденции родителите отново забравят за децата си и техния естествен потенциал. Тук можем да ви посъветваме да спрете и да разберете, че всички сме различни и не трябва да изглеждате като семейството на съседа.

Третата крайност на родителите в осъзнаването на талантите на детето им е стереотипното мислене. От деца ни учат, че само жените трябва да шият или готвят. Дърводелството и работата с машини е мъжка работа. Няколко успяват да се откъснат от това шаблонно мислене и да покажат истинския си потенциал. Щеше ли светът да знае за талантливи стилисти, дизайнери, готвачи, учени и изследователи, ако те не последваха съдбата си? Много от тях постигнаха своето признание с упоритост, труд и постоянство. И да, не усетиха подкрепата на родителите си, но вярата и желанието им бяха по-силни от забраните. Ето защо непокритият талант е толкова важен.

Как да подкрепите стремежите на детето си

И така, как можете да помогнете на детето си да развие своите таланти? Никога не критикувайте детето си в неговите прояви и начинания. Дори ако щрихът излезе неравномерен и банкнотата отиде в грешната посока. Похвалете и просто кажете: „Днес се справихте по-добре, отколкото вчера. Всеки ден разкривате таланта си все повече и повече. Вярвам в теб. Ти ще успееш . " За всеки човек е важно да чуе приятна дума, но най-вече искам да чуя думи на подкрепа от най-близките и скъпи хора - моите родители.

Винаги организирайте малък празник в чест на следващата победа на вашето дете. Или просто участието му в състезание или състезание. Дори и да не е взел награда. За него участието вече е голяма крачка към победата. Опитайте се винаги да сте там в такива вълнуващи за детето моменти. По този начин ще се формира концепцията за подкрепа и разбиране за подкрепа. И той ще се държи точно така с децата си. И тогава в света ще има по-малко агресия, зло и завист. В края на краищата всеки тиранин и диктатор някога е бил нехаресвано, нереализирано талантливо дете.

Как помагате на детето си да развие таланта си? Или може би вашите родители са имали свой собствен метод на обучение? Пишете ни за това в коментарите.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft