Признаци на приближаваща смърт

вход през zajenata.bg
За Жената
Признаци на приближаваща смърт
3091
Признаци на приближаваща смърт

Размерът на зеницата може да разкаже за възможна предстояща смърт. Това е заключението на холандските експерти.

Според тяхното проучване сред пациентите със сърдечни заболявания е по-вероятно да умрат тези с малки зеници.

Спрете моментално тези две неща, за да не си докарате рак на гърдата

Днес ще ви разкрием какви други признаци могат да бъдат използвани, за да се разбере, че човек е на прага между живота и смъртта.

Първичните признаци на смърт се проявяват само при наличие на хронични заболявания.

Това мнение изрази лекарят-имунолог Владимир Болибок.

Според него синдромът на внезапната смърт най-често се среща при новородени, които умират без обективни причини, очевидни признаци и патологии. Това явление се нарича още „смърт в люлката“. Като правило патолозите не могат да установят причината за внезапна смърт.

"Всъщност има такова явление като синдром на внезапната смърт. Той може да дойде от спиране на дишането при детето. Това явление се среща в кърмаческа възраст, като правило, при деца под една година", отбеляза специалистът.

При възрастните внезапна смърт може да настъпи заради много фактори: сърдечно-съдови заболявания, тромбоемболия, анафилактичен шок.

На свой ред кардиологът Анатолий Трифонов забеляза, че в случай на съдови заболявания винаги можете да видите признаци, които показват наближаването на края.

"Тези симптоми буквално се изписват на лицето. Ако да речем говорим за хронично заболяване на сърдечно-съдовата група, основните му симптоми се откриват 10-15 дни преди смъртта", каза лекарят.

Край на миризмите! 9 продукта, които ударно ще ви избавят от лошия дъх

Така според специалиста пациентът може да почувства неразположение, задух, летаргия, внезапно чувство на страх, зачервяване на лицето, бледа кожа. Освен това се наблюдава разширяване на зениците и честа загуба на съзнание, обясни лекарят.

Със сърдечна недостатъчност, която може да доведе до смърт, се наблюдават и драматични промени, посочи Трифонов.

Основните симптоми, предшестващи смъртта, са промяна в цвета на кожата към синьо, студени крайници, гърчове. От устата може да излиза и пяна, каза източникът.

След такива признаци смъртта може да настъпи в следващите 1,5-2 часа. В допълнение към тях пациентът може да почувства подуване на крайниците и треска. Експертът препоръчва, ако се появи описаната клинична картина, незабавно да се консултирате с лекар, за да предотвратите смъртта.

Дай твоята оценка:
1 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft