Ето защо умните хора остаряват по-бавно

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето защо умните хора остаряват по-бавно
2355
Ето защо умните хора остаряват по-бавно

Младостта - в ума?

Ново проучване казва: умните хора остаряват по-бавно (не, те не сключват сделка с дявола). Сега да обясним защо.

Според проучването, интелигентността не е само съюзник в търсенето на най-добрата работа с висока заплата или идеален партньор.

Умните хора остаряват по-бавно. Изследване, публикувано от Британското дружество на психолозите, показва, че хората с висок интелект може да изглеждат по-млади. Те също остават по-оптимистични и бдителни, когато остареят.

Може би си мислите, че умните хора обикновено са за здравословна диета, добър сън, физическа активност и лек стрес. Тези навици обаче не са единствената тайна на човек без бръчки и сива коса.

В проучването участват 4 494 доброволци и учени от университетите в Лион, Флорида, Билефелд и Монпелие. Надлъжното проучване в Уисконсин събра серия от IQ данни от участници, които отразяват данни от 1957 г., когато тези хора посещават гимназия.

Проучванията отчитат нивото на образование, характер, познавателни способности, както и тяхното здравословно състояние между 1992 и 1993 година.

След събирането на информацията се оказа, че хората, които са развивали интелигентност през младостта си, са в състояние да увеличат вероятността, че ще бъде трудно за други да определят възрастта си в напреднала възраст. Те също ще се чувстват по-млади и по-жизнени.

Хубав бонус е готовността да изпитате ново преживяване, което, между другото, спомага за подобряване на неврологичното здраве.

Познавате ли някой възрастен човек, който изглежда млад и оптимистичен

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft