Проф.Аргирова - ето колко време се задържа коронавируса върху дрехите ни и как да го изчистим:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Проф.Аргирова - ето колко време се задържа коронавируса върху дрехите ни и как да го изчистим:
2690
Източник: pik.bg
Проф.Аргирова - ето колко време се задържа коронавируса върху дрехите ни и как да го изчистим:

Любопитни са изследванията за това, колко дълго коронавирусът може да оживее върху различни повърхности . Тази информация е изключително важна за всички нас, за да можем да се предпазим максимално от зараза.

Оказва се, че COVID-19 се задържа от 3 до 24 часа върху дрехи .

Съветват се хората при завръщане вкъщи, дрехите да се свалят, изтупват оставят минимум три часа навън, при възможност на слънце. Ако може и при всяко прибиране вкъщи да се перат – това би било идеално, заяви в ефира на Би Ти Ви вирусологът проф. радка Аргирова.

проф.Аргирова

Мерките, които се взимат от кризисния щаб, са правилни, според нея. Коронавирусите като семейство вируси атакуват предимно дихателната, храносмилателната, нервната и сърдечно-съдовата системи. Като говорим, че протичането е по-тежко при по-възрастните хора с хронични заболявания, това не значи, че по-младите са застраховани, добави тя.

При всяко инфекциозно заболяване, при което имаме асимптоматично протичане, е необходимо да има лесни и бързи тестове, за да бъде доубит вирусът. Този вирус трябва да го ликвидираме и в асимптомите. Изпуснали сме момента, когато е навлязъл вирусът у нас. Продължава епидемията да ни управлява, а ние трябва да я управляваме, Трябва да знаем кои са заразените и да не позволим веригата от заразени да има разклонения. Трябва да ликвидираме тотално веригата, защото това може да доведе до втора епидемия, която ще бъде особено опасна за тези, които не са изградили имунитет при първата епидемия, заяви проф. Аргирова.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft