Първо се пробива дупка, а след това се пъха стъблото - единственият метод за захващане на рози, който наистина работи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Първо се пробива дупка, а след това се пъха стъблото - единственият метод за захващане на рози, който наистина работи:
1955
Първо се пробива дупка, а след това се пъха стъблото - единственият метод за захващане на рози, който наистина работи:

Ако и вие като нас обожавате розите, това определено ще ви се хареса! Всички знаем, колко е трудно да се захване роза - дори и с подходящия разсад няма гаранция, че ще се вкорени добре и ще зацъфти през лятото. Пробвали ли сте обаче да захванете роза с този необичаен метод - вкореняване в картоф ? Ако ви звучи като научна фантастика, трябва да опитате - резултатите са налице.

Добрата новина е, че не са ви необходими много пари и градинарски умения. Трябват ви малко почва, картофи и търпение.

красиви рози

За начало направете дупка в градината с размери 15 на 30 сантиметра, като изберете мястото, където искате да засадите цветята. Дълбочината трябва да бъде 15 сантиметра. За предпочитане е да изберете частично засенчена зона. Директната слънчева светлина не понася на розите. На дъното на ямата поръсете тънък слой пясък, който ще служи като дренаж за водата.

дупка в градината

Нарежете няколко пресни стъбла от рози в градината на съседа или купите такива, които харесвате, в магазина. Важно е да изберете възможно най-пресните стъбла.

стъбла от роза

Отстранете всички листа и бодли от долната част на растението. Направете малка дупка в картофите и поставете стъблата на розите в тях. Отворите трябва да са малки, за да държат растенията плътно изправени. Поставете картофите в изкопаната дупка със стъблата нагоре.

бодли на роза

роза в картоф

Защо се нуждаете от картофи? Те са отлична храна за розите, както и естествен тор. Покрийте картофите с прясна почва. Леко утъпчете земята около всяко стъбло.

засаждане на цветя

садене на роза

Сега трябва да се въоръжите с търпение. След няколко седмици розите трябва да започнат да растат и цъфтят. Картофите могат да се използват за отглеждане на растенията дори на закрито.

рози в картоф

вкореняване на роза

© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/05/10/neobychnyj-odnako-dejstvennyj-sposob-vyrastit-krasivye-rozy-na-vashem-uchastke
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft