Реаниматор с важни разкрития за COVID-19! Ето как да следите състоянието на белия дроб!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Реаниматор с важни разкрития за COVID-19! Ето как да следите състоянието на белия дроб!
2935
Реаниматор с важни разкрития за COVID-19! Ето как да следите състоянието на белия дроб!

Д-р Филип Абединов е Специалист по Анестезиология и реанимация с над 30 години лекарска практика. Ето какво сподели той

Важни са мерките срещу коронавируса, защото ако изведнъж хората се разболеят и много нахлуят в интензивното отделение и се нуждаят от кислородотерапия, няма да можем да смогнем. 
Според него на места наистина се работи максимално без инвазивно поддържане на дишането на болните от COVID-19 у нас, защото при включване на респиратор нещата стават много сложни
Той се ползва поне две седмици от един човек, а през това време ако дойдат други болни, как ще ги включим, ако се нуждаят, каза още специалистът.

Според него има две решения на проблема – или до край с неизнвазивни методи да се лекуват хората, или да се поръчат още респиратори.

Той обясни, че при нехомогенност на белия дроб кислородът няма как да насити организма ни, а с това се стига до много сериозно влошаване на състоянието на човек, затова се налага включване на командно дишане.
Той посъветва болните от коронавирус, които са си вкъщи да си купят апарат за измерване на кислорода в кръвта и да го следят всеки ден, защото ако рязко намалее може да се види, че има някакъв проблем с белия дроб.

Това е апарат, с който хората могат да следят състоянието на белите си дробове у дома, без да ходят в болница, за да им вземат кръвни проби.

Това е оксиметър, портативен, широко използван в анестезиологията.

Ако например стойността падне под 96, на 93, е хубаво да се обадите на лекаря си, поне да си поговорите, защото много хора с коронавирус идват в последния момент в болницата, когато вече се включват на командно дишане и се съобщава след 48 часа за фаталния изход, каза още д-р Абединов.

Според него по-добре напразно да се обадим на лекаря си, отколкото да стане късно.

Той посъветва и колегите си как да си набавят предпазни средства, ако нямат – самият Абединов в началото на епидемията е ползвал шлем от строителен магазин и подводни очила.
 

 

 

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft