Сладки пиленца
	600 г брашно
	1 и 3/4 ч.ч. (350 г) пудра захар
	2 праха ванилия
	175 г масло
	2 бр. яйца
	5 капки лимонов сок
	бои за сладки
Разбъркват се брашното, 1 ч.ч. (200 г) захар и ванилиите, мазнината се стрива с брашното на трохи, прибавят се едно яйце и един жълтък и се меси до получаване на гладко тесто, което се оставя 30 минути на студено. Разточва се кора с дебелина по-малко от 0.5 см и се изрязват формички - пиленца, зайчета и др. Пекат се в застлана с пергамент тава в предварително затоплена фурна на 180 градуса около 12 минути. След като изстинат, се намазват с глазура, приготвена по следния начин: разбиват се на гъста каша останалата пудра захар, лимоновия сок и малко белтък. По желание части от глазурата се оцветяват и се украсяват бисквитите-животни.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







