Специално за дами с очила: как да се гримираме така, че не очилата, а очите ни да изпъкват (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грим
Специално за дами с очила: как да се гримираме така, че не очилата, а очите ни да изпъкват (Снимки):
4918
Специално за дами с очила: как да се гримираме така, че не очилата, а очите ни да изпъкват (Снимки):

Очилата в последните години печелят все по-голяма популярност. Докато само преди десетилетие хората се притесняваха да ги носят и предпочитаха контактни лещи, днес очилата са любим аксесоар - само сменете рамката и образът ви тотално ще се промени, да не говорим, че придават на собственика си 100% интелигентност, а в много случаи и сексапил. За всички дами с очила може би най-големият проблем е как да гримират очите така, че да изглеждат красиво и иззад стъклата? Днес сме ви приготвили 10 златни правила за грим под очилата - с тях никога няма да сгрешите, а любимият ви аксесоар само ще подчертава формата и красотата на очите ви:

1.Ярки опушени очи като фон за очила, особено с тъмен ръб, потъмняват погледа. Затова изберете леки неутрални блестящи сенки и ги нанесете върху движещата се част на клепача. С малко по-наситен цвят подчертайте сгъвката на клепача и смесете добре.

грим с опушени очи

2.

"Голият" грим за очи може да бъде балансиран с акцент върху устните. Подходящи цветове за червило са виненото или класическо червено.

гол грим с очила

3. Не избирайте цвета на очната линия като този на рамката, в противен случай очите могат да се "изгубят". Цветът на очната линия трябва да бъде поне два нюанса по-светъл от рамката на очилата (освен ако не е прозрачна или млечно бяла). При черни рамки използвайте сива, кафява или тъмно синя очна линия (всеки светъл тон ще свърши също работа).

грим с очила

4. Оцветявайки миглите със спирала, обърнете специално внимание на корените. Нанесете първия слой както обикновено, а втория - само върху корените, със зигзагообразни движения. В противен случай спиралата ще натежи върху връхчетата на миглите и ще падне. Миглите могат да оцветят стъклата на очилата, а спиралата ще започне да се рони.

5. Очилата правят зачервяването и кръговете под очите по-забележими. Неутрализирайте ги с коректор. И не наблягайте на долните мигли: в тандем с рамката те могат да хвърлят сянка под очите, поради което ще изглеждате уморени.

6. Дебелите рамки изискват дебела очна линия, а тънките - съответно тънка. Придържайте се към това правило, така че гримът да изглежда хармонично, а рамката да не привлича цялото внимание.

грим за дами с очила

7. Използвайте спирала, която придава обем на миглите. Така очите ще бъдат изразителни, но миглите няма да докоснат стъклата.

8. Не забравяйте за грима на веждите, особено ако рамката ги подчертава. Използвайте молив за вежди, за да запълните празнините между космите. След това ги срешете с чиста четка и фиксирайте резултата с прозрачен или цветен гел.

грим на веждите

9. За да попречите на основата за грим да остави следи по рамките, нанесете я на тънък слой с помощта на гъба с потупващи движения. След това фиксирайте грима с прозрачна пудра. Нанесете я с пухкава четка върху цялото лице, внимателно обработете носа и бузите.

10. Изберете правилната форма на рамката. Ако имате отпуснати ъгълчета на очите, изберете рамка тип котешко око - стъклата, опънати към слепоочията, ще коригират този недостатък на окото. За момичетата с квадратно или правоъгълно лице подходящи са рамки с кръгли стъкла.

грим под очила

съчетание грим очила

подходящи рамки за очилата

правила за гримиране с очила

рамки на очилата

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft