Супер лесен трик, с който пържените тиквички стават чудно хрупкави, без брашното да прегаря:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Супер лесен трик, с който пържените тиквички стават чудно хрупкави, без брашното да прегаря:
29336
Източник: gotvach.bg
Супер лесен трик, с който пържените тиквички стават чудно хрупкави, без брашното да прегаря:

Кой не обича хрупкави пържени тиквички ? Всички знаем, че за да стане хрупкава коричката, тиквичките първо трябва да се овалят в брашно. Само че след втората порция в тигана остават частици препържено брашно , които полепват по тиквичките под формата на тъмен нагар.

Е, днес ще ви издадем една супер лесна рецепта за хрупкави тиквички и ще ви научим как брашното да не прегаря при пърженето:

Хрупкави тиквички на тиган

Продукти:

2-3 тиквички

200-300 мл вода (студена)

200 гр.брашно

олио - за пържене

сол - на вкус

пържени тиквички

Приготвяне:

Обелете тиквичките (ако са млади, може и с кората), нарежете на кръгчета или филийки, като гледате да не са прекалено дебели. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете всяко парче тиквичка първо във вода, после в брашно и после - отново във вода. Ето така брашното няма да прегори и тиквичките ще останат златисти и хрупкави.

Изпържените тиквички отцедете върху домакинска хартия и посолете на вкус.

Поднесете с млечен сос и копър.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft