Тайнствена жена редовно плаща вересиите на цяло село старци - коя е благодетелката?

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Тайнствена жена редовно плаща вересиите на цяло село старци - коя е благодетелката?
4923
Източник: 24 часа
Тайнствена жена редовно плаща вересиите на цяло село старци - коя е благодетелката?

Подобна история звучи, сякаш е част от някой филмов сценарий - оказва се обаче, че е самата истина, при това - разиграла се в нашенското село Дълги дел .

От 5 години неизвестна жена праща пари и продукти в монтанското село, освен това редовно  плаща вересиите на хората в бакалията . Селяните подозират бизнес дама или банкерка.

село Дълги дел

За първи път благодетелката се появила през 2014 г.

Тогава Огоста наводнила Дълги дел, а местна жена разказала на своя близка за бедата и че местните пенсионери не могат да си плащат вересиите за храна в бакалията на селото. То има 165 жители. Бизнес дамата от София, която желае да остане анонимна, дала 1000 лева. Събрали се кметът, магазинерката и председателят на кооперацията и погасили вересиите.

селска бакалия

Постепенно помощите станали в натура. По Великден щедрата дама праща козунаци, през август за местен празник пък - кебапчета. Самотна баба твърди, че някой отворил портата на двора на къщата ѝ и оставил на прага бутилка олио, друг път намирала мляко и шоколадово руло.

“Говорят за добри духове и самодиви, а не си дават сметка, че в селото живеят добри хора, готови да помогнат”, разказва Иван, един от живеещите в селото пенсионери.

римска чешма

В последно време заради чудните природни красоти селището се е превърнало във вилно, истински земен рай с дебелите сенки и прохлада през лятото и със забележителната местност Младенин вир. Заради това част от старците подозират, че помощите идват от по-богати виладжии. За други пък парите се пращали от Холандия заради заселили се в Дълги дел две семейства холандски художници. Художниците от Монтана Тодор Деков и Иван Доганов пък подарили на селото, в което някога се правело злато, римска чешма. 

Дай твоята оценка:
3 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft