Току-що нарязах ТИКВИЧКИТЕ, добавих още няколко съставки и запекох: Никога не сте приготвяли толкова вкусен летен обяд!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Току-що нарязах ТИКВИЧКИТЕ, добавих още няколко съставки и запекох: Никога не сте приготвяли толкова вкусен летен обяд!
Току-що нарязах ТИКВИЧКИТЕ, добавих още няколко съставки и запекох: Никога не сте приготвяли...
5757
Източник: За Жената
Току-що нарязах ТИКВИЧКИТЕ, добавих още няколко съставки и запекох: Никога не сте приготвяли толкова вкусен летен обяд!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представяме ви една много вкусна и креативна рецепта за пълнени печени тиквички, при която тиквичките са пълнени със смес от зеленчуци, яйца и сирене.

Отлично като основно ястие без месо или гарнитура!

За разлика от рецептите, в които тиквичките първо се издълбават, а после се пълнят с плънката, тук всичко е много по-лесно - просто правите разрези в тях, които после пълните с вкусотии и запичате. Ето необходимите продукти за вкусните и бързи Рошави тиквички :

Рошави тиквички

Продукти:

  • 2 тиквички
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • 3 яйца
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 2 с.л.
заквасена сметана
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. смлян червен пипер
  • обикновено брашно за паниране
  • 2 супени лъжици растително масло
  • 100 г сирене на вкус
  • 2 домата
  • Освен това:

    • 1 яйце
    • сол
    • босилек
    • смлян черен пипер
    • 1 скилидка чесън

    Приготвяне:

    Нарежете тиквичките на лентички, като внимавате да не прережете зеленчука напълно.

    След това посолете и поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят известно време.

    тиквички акордеон

    Снимка: YouTube

    Пригответе сместа за паниране:

    Смесете яйцата, нишестето, сметаната, солта, смления черен пипер в купа и разбъркайте всичко добре.

    Оваляйте тиквичките в брашно и след това ги потопете в яйчената смес .

    Постелете тава за печене с хартия за печене, намажете я с олио и наредете панираните тиквички една до друга върху тавата.

    Сложете във фурната и печете 20-25 минути на 180°C .

    Пригответе съставките за пълнежа:

    Нарежете твърдото сирене и доматите на тънки филийки и ги поставете в прорезите на тиквичките. Сложете яйцата, солта, босилека и черния пипер в купата.

    След това настържете чесъна в сместа и разбъркайте.

    Намажете тиквичките с разбитата яйчена смес и сложете тавата за печене във фурната.

    рошави тиквички

    Снимка: YouTube

    Печете още 5-10 минути или докато тиквичките станат приятно златистокафяви, а сиренето се разтопи.

    Оставете да се охлади и поръсете с пресни билки преди сервиране.

    рошави тиквички домати и кашкавал

    Снимка: YouTube

    Пожелаваме ви добър апетит! :-)

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft