Представяме ви една много вкусна и креативна рецепта за пълнени печени тиквички, при която тиквичките са пълнени със смес от зеленчуци, яйца и сирене.
Отлично като основно ястие без месо или гарнитура!
За разлика от рецептите, в които тиквичките първо се издълбават, а после се пълнят с плънката, тук всичко е много по-лесно - просто правите разрези в тях, които после пълните с вкусотии и запичате. Ето необходимите продукти за вкусните и бързи Рошави тиквички :
Рошави тиквички
Продукти:
- 2 тиквички
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- 3 яйца
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 2 с.л.
Освен това:
- 1 яйце
- сол
- босилек
- смлян черен пипер
- 1 скилидка чесън
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на лентички, като внимавате да не прережете зеленчука напълно.
След това посолете и поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят известно време.
Снимка: YouTube
Пригответе сместа за паниране:
Смесете яйцата, нишестето, сметаната, солта, смления черен пипер в купа и разбъркайте всичко добре.
Оваляйте тиквичките в брашно и след това ги потопете в яйчената смес .
Постелете тава за печене с хартия за печене, намажете я с олио и наредете панираните тиквички една до друга върху тавата.
Сложете във фурната и печете 20-25 минути на 180°C .
Пригответе съставките за пълнежа:
Нарежете твърдото сирене и доматите на тънки филийки и ги поставете в прорезите на тиквичките. Сложете яйцата, солта, босилека и черния пипер в купата.
След това настържете чесъна в сместа и разбъркайте.
Намажете тиквичките с разбитата яйчена смес и сложете тавата за печене във фурната.
Снимка: YouTube
Печете още 5-10 минути или докато тиквичките станат приятно златистокафяви, а сиренето се разтопи.
Оставете да се охлади и поръсете с пресни билки преди сервиране.
Снимка: YouTube
Пожелаваме ви добър апетит! :-)