Трябва ли мъжът да взима учстие в домакинската работа-Как да го накараме без да стават скандали

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Трябва ли мъжът да взима учстие в домакинската работа-Как да го накараме без да стават скандали
2914
Трябва ли мъжът да взима учстие в домакинската работа-Как да го накараме без да стават скандали

Семейният живот разкрива всичко, което в началото е скрито под романтични чувства и пламенно желание да изследвате своята сродна душа възможно най-добре. С течение на времето бушуването на страстите намалява, двоката започва да се “пече” н тих огън, а резултатът е ястие, което свикваме да наричаме “семейство”.

Така се оказва, че всичко зависи от съставките. Сред тях едната безусловно е животът.


Това е просто темата, която може да вбеси всеки мъж. Вбесяването идва поради причината, че домакинските дела не му се струват нещо важно, светът не свършва от факта, че не са минали килима с прахосмукачка или измили мръсните съдове, изсъхнали в кухненската мивка. Боклуците също може да почакат един ден. 
Ще ви разкажем малко за това как самите мъже възприемат живота и защо изглежда, че жената е главната в семейството .

ЗАЩО ТРЯБВА ЯСНО ДА РАЗПРЕДЕЛИТЕ ОТГОВОРНОСТИТЕ В ДОМАКИНСТВОТО

Важно е да разберем още нещо: семейството не е затвор, никой не е длъжен да прави нищо под принуда. Всичко, което попада под понятието „задължение“, е да се грижат един за друг. Вътрешните проблеми се решават най-добре въз основа на тази настройка. 
Сега ситуации, които дразнят повечето съпрузи.

Завоалирана принуда
„Сякаш тя се самоутвърждава. Тя идва от кухнята в моята стая и казва, че трябва да смета трохите от масата. Или казва, че трябва да прибера разхвърляните обувки и чехли. Не разбирам, ти вече си в кухнята, сама помети тези трохи, какъв е проблемът? Как в нейно присъствие, трябва да правя само това, което реши! И с какъв тон ми говори тя? Сериозно, само заради това мога да избухна!"

Информация “на парче”
„Всеки мъж знае как съпругата му раздава задачите. Събери съдовете в мивката. Събра ли ги. Сега измий чиниите, добре ги измий. Сега изхвърли кошчето. Добре, направил си го. Сега почисти с прахосмукачка. По дяволите, жено! Дай ми пълен списък, моля! След чиниите щях да гледам футбол! Впечатлението е, че си на къса каишка, свободата е илюзорна, не принадлежиш на себе си. "

Изпълнение на задачите
„Умилителна е картинката, когато тя спешно изпълнява молбата ти да изготви списък, тържествено ти го връчва  и с чувство за изпълнен дълг отива да се пльосне на дивана с лаптоп или книга. Просто страхотно! Особено ако преди това сме вечеряли това, което съм сготвил. По принцип по някаква причина ми е трудно да гледам това. Когато съм на дивана, изобщо не изпитвам дискомфорт. Справедливо е да правим нещо заедно. "

 

Контрол на изпълнението

„Вулканът започва да бълва лава, когато започнат съветите ѝ . Затова ти казах да пуснеш прахосмукачка! Тъкмо вземам прахосмукачката, а тя идва и започва да разказва какво правя неправилно и под какви ъгли трябва да натисна четката. Игличките от коледната елха се залепят, добре, ако знаеш как да се справиш по-добре, тогава вземи и го направи! Ако изобщо не мога да се справя, тогава защо ме накара да правя това? Или обясняваш първо, или след като вече съм го направил вече няма смисъл. Това не помага, все пак давай указания.

 

Домакинските задължения са такива дреболии, поради каква причина те стават сериозна спънка? Явно въпросът е в уважението един към друг. Повярвайте ми, подробният списък или дори графикът може да доведе до голяма промяна. Важно е мъжът да разбере какво точно и колко се изисква от него. И винаги можете да се съгласите, да убедите, да простите. Да се ​​ядосваш на близките си е скъпо и неразумно.


Битието е украса на семейния живот и няма значение кой е ръководещ в семейството. Ако има единство във вкусовете, обща цел, тогава ежедневните възходи и падения няма да са нищо. Обичайте се, сбогувайте се, участвайте и всичко определено ще е наред. Напишете в коментарите всичко, което мислите за това, и споделете статията с приятелите си, дори и те да са доволни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft