Учените назоваха признака за предстояща смърт при жените

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Учените назоваха признака за предстояща смърт при жените
3694
Учените назоваха признака за предстояща смърт при жените

Американските учени са стигнали до заключението, че синдромът на неспокойните крака (RLS), при който лежим или седим, дискомфорт в долните крайници, е свързан с повишен риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания при жените. Статия от експерти, публикувани в списание Neurology, според съобщение за пресата на сайта MedicalXpress.

Учените анализираха данни от дългосрочното проучване на здравето на медицинските сестри, в което участваха 57 417 жени със средна възраст 67 години. От 2002 г. на всеки две години на доброволците бяха изпращани въпросници, в които трябваше да посочат здравословното си състояние, включително изясняване дали имат RLS, както и заболявания на сърдечно-съдовата система. През 10-те години на наблюдение са регистрирани 6 448 смъртни случая.

Оказа се, че жените, които са били диагностицирани със синдром на неспокойните крака, имат 43% по-висок риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които нямат RLS. Не е установена връзка между синдрома и смъртността от рак и други причини.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft