Учените отсякоха - капка оцет и К-19 изпада в агония! Ето как да правим профилактика с оцет срещу вируса:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Учените отсякоха - капка оцет и К-19 изпада в агония! Ето как да правим профилактика с оцет срещу вируса:
18267
Източник: marica.bg
Учените отсякоха - капка оцет и К-19 изпада в агония! Ето как да правим профилактика с оцет срещу вируса:

Докато всички разчитат на ваксината срещу коронавирус , ето че учените направиха важно откритие - установиха безпощаден убиец на COVID-19 , при това в собствената ни кухня! По-долу може да прочетете повече за откритието и как да използваме въпросното средство за превенция и облекчаване на симптомите на коронавируса:

Оцетът e най-старият познат на човечеството дезинфектант - именно той е средството, което обещава да ни предпази от вируса-убиец. Това обявиха авторитетни италиански учени от Лабораторията по вирусна патогенеза към клиниката на медицинския университет „Сан Рафаеле“ в Милано.

Екипът с ръководител проф. Елиза Виченци предупреждава, че изследването е в начален стадий, но то вече е дало обнадеждаващи резултати.

ябълков оцет

Те са публикувани в специализираното медицинското издание ”Journal of Translational Science”, пише пик. И показват, че пръскане от основния компонент на оцета – винената киселина, в 0,3 процентен разтвор във вода, убива COVID-19 в изолирани заразени клетки и върху взети от пациенти положителни тампони. А вирусното натоварване на съответните проби е било редуцирано с цели 90%, след като разтворът е бил оставен да си действа 15 минути и при температура 45 градуса.

Проф. Елиза Виченци обясни на журналисти, че тя и колегите й в началото просто са търсели потвърждение на известните  дезинфекционни свойства на оцета и срещу COVID-19. Екипът бил останал приятно изненадани, че той се справя с него така, както е правил и прави с куп други вируси и бактерии. Ала учените съветват, че поне докато не бъдат открити пътищата за целенасочено и ефикасно прилагане на винената киселина като евентуален медикамент срещу COVID-19,  оцетът може да бъде използван спокойно като превантивно средство при поява на първите симптоми на болестта. За целта трябва да се правят инхалации няколко пъти дневно с продължителност четвърт час, като 100 грама оцет се изсипват в литър нагрята до кипене вода.

„Полза несъмнено ще има, защото се дезинфекцира носната кухина, през която коронавирусът атакува фаринкса, бронхитите и след това белите дробове!“ – смята професорката.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft