Учени откриха: Ето какво сънуват хората точно преди смъртта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Мистично
Учени откриха: Ето какво сънуват хората точно преди смъртта!
2840
Учени откриха: Ето какво сънуват хората точно преди смъртта!

Американски учени проведоха наблюдения на възрастни и тежко болни хора. Проучени са сънищата на почти 13 хиляди души за 10 години.

От тези наблюдения стана ясно какви сънища хората започват да сънуват малко преди смъртта си.

Странни сънища на пациенти малко преди смъртта

Около 3 седмици, а в някои случаи и 3 месеца преди смъртта хората започват да виждат странни сънища. Освен това тези сънища колкото по-близо е човека до смъртта, сънищата са по-ярки. Според учените, за болни хора това е един вид психотерапия, подготовка за неизбежния край на земния живот.

Някои пациенти са сънували, че пътуват или се подготвят за пътуване.  Тръгваха по пътя, сбогуваха се с роднините, летяха със самолет или бяха във влак. Такива сънища бяха най-често придружени от живи и ярки чувства, а не от тъга и съжаление за раздялата. Сякаш интересен и спокоен живот ги очаква в бъдеще. Такива хора са били около 60% от всички изследвани.

Мнозина насън просто се срещнаха с роднини, отдавна отишли ​​в друг свят. Интересно е, че след събуждането никой нямаше чувство на паника или страх. Сякаш роднините ги успокояват. Освен това според техните чувства всички събития в съня са били от естеството на действителните събития и са били придружени от положителни емоции.

Около месец преди смъртта повтарящите се сънища стават все по-живи. Те дават спокойствие и учените оценяват това като успокояващ ефект върху страха от смъртта.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft